Hae lainaa osakeyhtiölle

Hae lainaa osakeyhtiölle helposti ja nopeasti netistä. Palvelumme avulla kilpailutat lainat kätevästi yhdellä hakemuksella. Täytä vain tietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin saat sähköpostiisi lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Palvelun käyttäminen on maksutonta, eikä lainatarjouksen pyytäminen ole sitovaa.

Lainaa osakeyhtiölle - lainan haku

Hae lainaa

Henkilötakaus

Lainoille vaaditaan henkilökohtainen takaus. Reaalivakuuksia ei vaadita.

Kaupparekisterimerkintä

Lainaa hakevan yrityksen on oltava suomalainen ja sen on oltava rekisteröitynä kaupparekisteriin.

Ei maksuhäiriömerkintöjä

Lainaa hakevalla yrityksellä tai lainan takaajalla ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä.

Täytä ja lähetä hakemus

Täydennä tiedot viereiseen lomakkeeseen, niin lähetämme hakemuksesi eteenpäin yhteistyökumppaneillemme.

Allekirjoita lainasopimus

Valitse tarjouksista sinulle parhaiten soveltuva ja hyväksy se sähköisellä allekirjoituksella. Lainan hakeminen ei sido hakijaa mihinkään, voit siis yksinkertaisesti kieltäytyä muista tarjouksista.

Vastaanota rahat

Useimmat rahoitusyhtiöt siirtävät lainasumman yrityksesi tilille saman päivän aikana, tai viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Yrityslaina osakeyhtiöille

Rahoituksen hakeminen rahoitusyhtiöltä on helpoin ja pikaisin reitti saada lainaa osakeyhtiölle. Verkon kautta tapahtuva hakuprosessi on todella nopea ja lainarahat on mahdollista saada käyttöön jopa saman päivän sisällä. Akuuteimmassa rahantarpeessa suosittelemmekin kääntymistä juuri rahoituslaitosten puoleen. Rahoituslaitosten tarjoamat lainat ovat yleensä vakuudettomia, mutta henkilökohtainen takaus on aina pakollinen. Suuremmat lainat saattavat vaatia useamman takaajan. Varsinkin uudemman osakeyhtiön on selvästi todennäköisempää saada myöntävä lainapäätös rahoituslaitokselta verrattuna pankkeihin, joiden kriteerit vakuuksien suhteen ovat paljon tiukemmat. Rahoitusyhtiöt arvostavat hyvin laadittua liiketoimintasuunnitelmaa ja selkeitä rahoituslaskelmia määritellessään lainaa hakevan yhtiön riskiluokitusta. Lainojen vakuudettomuus ja nopeat käsittelyajat korottavat yleensä hieman lainan hintaa. Tämän takia rahoitusyhtiöiden tarjoamat vakuudettomat lainat sopivat parhaiten lyhyempiin laina-aikoihin akuuteissa tilanteissa.

Yrityslainaa 1000 € - 100 000 €

Lainaa voidaan myöntää 100 000 euroon asti. Yrityksen luottoluokitus vaikuttaa myönnettävän lainan suuruuteen.

Lainaa alkaen 1,75% kuukausikorolla

Lainan hinta riippuu lainantarjoajan yrityskohtaisesti määrittelemistä ehdoista. Mitä parempi yrityksesi luottoluokitus on, sitä matalampaa korkoa maksat.

Maksuaikaa jopa 18 kk

Saat itse valita, haluatko maksaa lainan takaisin 6, 12, vai 18 kuukauden aikana.

Vakuudetonta lainaa

Kaikki yhteistyökumppanimme myöntävät lainaa ilman reaalivakuuksia. Lainalle vaaditaan ainoastaan henkilötakaus. Suuremmat lainasummat saattavat joissakin tapauksissa vaatia useamman takaajan.

Pikaiset lainapäätökset

Lainapäätökset pyritään tekemään yhden pankkipäivän aikana. Osa rahoitusyhtiöistä lupaa lähettää vastauksen jopa tunnissa.

Kilpailutus yhdellä hakemuksella

Palvelumme avulla kilpailutat yrityslainat kätevästi yhdellä lomakkeella. Säästät aikaa, kun et joudu lähettämään tarjouspyyntöä jokaiselle rahoitusyhtiölle erikseen.

Muut rahoitusvaihtoehdot

Pankkilaina on useimmiten koroiltaan edullisin rahoitusmuoto, mutta sillä on myös miinuspuolensa. Lainahakemusten käsittelyajat ovat pitkät, joten akuutissa rahoitustarpeessa ei pankeista ole apua. Rahoitusta hakevalla osakeyhtiöllä on yleensä oltava reaalivakuuksia lainan takaamiseksi. Useimmiten pankin vaatimuksiin kuuluvat myös yhtiön tilinpäätöstiedot. Monen uuden osakeyhtiön lainahakemus hylätään, koska ne eivät pysty täyttämään edellämainittuja kriteerejä. Vakavarainen, korkean luottoluokituksen yhtiö sen sijaan saa yleensä lainaa pankista ongelmitta.

Lainaa osakeyhtiölle on mahdollista hakea myös joukkorahoituksen avulla. Verkossa toimivien rahoitusalustojen avulla lainan tarpeessa olevat yhtiöt voivat hakea rahoitusta sijoittajilta ympäri Suomea. Sijoittajina voivat toimia joko yksityishenkilöt tai toiset yritykset. Joukkorahoitusta on mahdollista saada ilman vakuuksia, mutta vakuuksien tarjoaminen vaikuttaa lainan korkoon alentavasti. Jos hakemasi lainasumma on suuri, saattaa rahoituksen kerääminen usealta eri taholta viedä pitkäänkin. Joukkorahoituksen hakeminen netissä on helppoa, määrittelet itse toivomasi lainaehdot ja julkaiset hakemuksen rahoitusalustan sivustolla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että sijoittajat eivät välttämättä kiinnostu jos ehdottamasi korko on pienimmästä päästä ja maksuaika pitkä.

Finnvera on Suomen valtion omistuksessa oleva rahoituslaitos, joka voi myöntää itse kokonaan pienempiä lainoja, tai taata osan pankin myöntämästä lainasta. Finnveran takaus voi mahdollistaa pankkilainan saamisen sellaiselle yhtiölle, jolla ei ole pankin vaatimia vakuuksia omasta takaa. Alle 50 000 euron lainahakemusten käsittely kestää noin 3-4 viikkoa, suurempien summien kohdalla kannattaa varautua pidempään odotusaikaan.

Kriteerit lainan myöntämiselle

  • Rahoitusmuodosta riippumatta lainaa hakevan yhtiön ja yhtiön johdon luottotietojen on oltava kunnossa. Luottotiedot tarkastetaan poikkeuksetta ja maksuhäiriömerkinnät johtavat hakemuksen hylkäämiseen.
  • Yhtiön tulee olla rekisteröitynä kaupparekisteriin ennen lainan hakemista.
  • Lainan henkilökohtainen takaus on yleensä minimivaatimus kaikissa rahoitusvaihtoehdoissa. Suuret lainat vaativat usein vähintään kaksi takaajaa. Reaalivakuudet eivät useimmiten ole pakollisia kuin pankkilainoissa, mutta vakuuksia tarjoamalla on mahdollista saada edullisemmat lainakulut.
  • Verovelka voi estää lainan saamisen, vaikka yhtiö täyttäisi muut kriteerit.
  • Liiketoimintasuunnitelman on tärkeää olla kunnossa erityisesti sillon, kun lainaa haetaan rahoitusyhtiöiltä. Usein liiketoimintasuunnitelma arvioidaan ja otetaan huomioon riskiluokituksessa.
  • Laki ei velvoita PK-yrityksiä laatimaan rahoituslaskelmaa, mutta lainantarjoajat arvostavat selkeitä ja realistisia laskelmia.

Usein kysytyt kysymykset

Lainakulut määrittyvät rahoitusyhtiön omien ehtojen ja lainaa hakevan yhtiön riskiluokituksen mukaan. Kattavat vakuudet tarjonnut matalan riskiluokituksen yhtiö saa edullisemmat maksuehdot kuin vakuudetonta lainaa hakenut riskialttiimpi yritys. Lainan hintaan vaikuttaa myös takaisinmaksun kesto. Mitä nopeammalla aikataululla pystyt maksamaan rahat takaisin, sitä pienempi korko sinulta todennäköisesti peritään. Sivustollamme listattujen rahoitusyhtiöiden korot ovat alimmillaan 1,75%/kk.

Palvelumme kautta haettaviin lainoihin voi asiakas itse valita 6, 12, tai 18 kuukauden maksuajan. 

Lainahakemuksen lähettäminen ei velvoita vastaanottamaan lainaa. Hakemuksen jättäminen on myös täysin maksutonta.

Palvelumme kautta haettavat lainat myönnetään ilman reaalivakuuksia, pelkällä henkilötakauksella.

Lainaa voi useimmiten lyhentää tai sen voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin ennen eräpäivää ilman ylimääräisiä kustannuksia. Rahoitusyhtiön kanssa erikseen sovituista maksuehdoista riippuen aiottua nopeammin pois maksetun lainan kokonaiskustannukset saattavat tulla jopa alkuperäistä arviota halvemmaksi.

Mikäli ehdit lähettää virheellisen hakemuksen, voit oikaista tiedot lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rahoituspiste@rahoituspiste.fi

Lainasumman suuruus riippuu lainantarjoajasta ja yhtiön luottoluokituksesta. Sivustomme kautta voit hakea lainaa osakeyhtiölle 1000€ – 100 000€. Osakeyhtiöille myönnetään usein suurempia lainasummia kuin esimerkiksi yksityisille elinkeinonharjoittajille.