Kilpailuta yritysluotot nopeasti ja vaivattomasti

Kilpailuta yritysluotot kätevästi yhdellä lomakkeella. Täyttämällä ja lähettämällä alta löytyvän
hakemuksen saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään.

Kilpailuta yritysluotot nopeasti netissä

Hae yritysluottoa

Täytä lomake

Täytettyäsi ja lähetettyäsi oheisen hakemuksen yhteistyökumppanimme ovat sinuun yhteydessä yrityslainatarjousten muodossa. Lomakkeen lähettäminen on maksutonta, eikä sido sinua ottamaan lainaa vastaan.

Valitse mieleisesi tarjous

Vastaanotettuasi yhteistyökumppaneidemme lainatarjoukset, vertaile niiden ehtoja ja valitse sinun yrityksellesi edullisin vaihtoehto. Voit yksinkertaisesti hylätä ne tarjoukset, joista et ole kiinnostunut.

Nosta rahat

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahoitusyhtiö siirtää rahat tilillesi nopealla aikataululla. Parhaimmillaan voit saada rahat käyttöösi jo samana päivänä.

Mitä kannattaa huomioida ennen lainan hakua?

Luottoa jopa 100 000 €

Voit hakea lainaa 1000 € - 100 000 €. Lainasummat soveltuvat hyvin pienten ja keskisuurten yritysten rahoitustarpeisiin.

Korot alkaen 1,75 % / kk

Lainan hinta on aina tapauskohtainen ja se perustuu hakijan riskiluokitukseen sekä rahoitusaikaan. Alimmillaan maksat vain 1,75% kuukausikorkoa.

Maksuaikaa 6-18 kk

Halutessasi voit saada rahoitusta jopa 18 kuukauden takaisinmaksuajalla. Maksuajan pituus vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan.

Yritysluotot ilman vakuuksia

Sinulla ei tarvitse olla reaalivakuuksia saadaksesi lainaa. Henkilötakaus on vähimmäisvaatimuksena jokaiselle sivustomme kautta haettavalle lainalle.

Nopea luottopäätös

Yhteistyökumppanimme pyrkivät tekemään rahoituspäätöksen saman päivän aikana. Parhaimmillaan voit saada vastauksen alle tunnissa.

Lainatarjoukset yhdellä lomakkeella

Yläpuolelta löytyvän lomakkeen täyttäminen vie vain pari minuuttia, minkä jälkeen saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme.

Yritysluotot erilaisiin tilanteisiin

Yrityslainasta on usein hyötyä niin uusille yrityksille kuin paikkansa vakiinnuttaneille menestyville toimijoille. Liiketoimintansa käynnistääkseen moni yritys joutuu tekemään paljon pääomaa syöviä investointeja. Uuden yrityksen tyypillisiä investointikohteita ovat esimerkiksi tuotteiden valmistuksessa käytettävien materiaalien hankkiminen, työvälineet ja ohjelmistot, yrityksen verkkosivut, liiketilojen kalusteet ja laitteet, varaston täyttäminen, sekä kone- tai ajoneuvohankinnat. Yrityksellä on lisäksi aina oltava riittävästi käyttöpääomaa pakollisten kulujen kattamiseen. Juoksevia kuluja ovat esimerkiksi työntekijöiden palkat, kirjanpitokulut, toimitilojen vuokra, sekä netti- ja puhelinlaskut. Jokaisen yrityksen on syytä varautua myös ajoittaisiin odottamattomiin kuluihin.

Pitkään voitollisesti liiketoimintaa harjoittanut yritys voi puolestaan hakea yritysrahoitusta esimerkiksi toimintansa laajentamiseen. Lainan avulla yritys voi nopeuttaa kasvuaan palkkaamalla lisää työntekijöitä, hankkimalla suuremmat toimitilat, laajentamalla varastoaan, tai tekemällä investointeja uusiin laitteisiin.
Yritysostot ja firman toiminnan laajentaminen ulkomaille ovat lisäksi tavallisia yritysluoton käyttökohteita. Menestyvätkään yritykset eivät ole immuuneja odottamattomille skenaarioille, jotka voivat saada yrityksen kassankierron takkuilemaan.

Eri rahoitusväylät lainan hakemiseen

Rahoitusyhtiöt

Helpoin ja pikaisin keino lainan saamiseen on luoton hakeminen rahoitusyhtiöltä. Kilpailutuspalvelun avulla lainanhakuprosessi on todella vaivaton: hakulomakkeen täyttäminen ja lähettäminen vie vain pari minuuttia, minkä jälkeen pääset vertailemaan eri rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia ja valitsemaan niistä mieleisesi. Lainasopimuksen allekirjoitettuasi saat rahat tilillesi yleensä korkeintaan kahden pankkipäivän viiveellä, mutta usein jo samana päivänä. Rahoitusyhtiöiden tarjoamat yritysluotot ovat yleensä vakuudettomia, eli sinun ei tarvitse asettaa henkilökohtaista omaisuuttasi lainan pantiksi. Rahoituslaitosten tarjoamien yrityslainojen minimivaatimuksena on normaalisti omavelkainen henkilötakaus. Lainojen vakuudettomuus voi mahdollistaa yritysluoton saamisen sellaisille yrityksille, jotka ovat saaneet kieltävän lainapäätöksen pankilta. Rahoituslaitosten myöntämien lainojen suhteellisen helpon saatavuuden vastapainona on niiden pankkilainoja korkeampi hinta. Korkeammat lainakulut ovat lainanmyöntäjän keino kompensoida vakuuksien puutteesta johtuvaa suurempaa luottoriskiä. Rahoitusyhtiö määrittelee kuitenkin luoton kustannukset yrityskohtaisesti omaan riskianalyysiinsa pohjautuen. Matalan riskiluokituksen firmalle voidaan yleensä myöntää luottoa alhaisemmalla korolla kuin sellaiselle yritykselle, jonka takaisinmaksukyvystä lainanmyöntäjä ei ole täysin vakuuttunut. Rahoitusyhtiöiden yritysluotot soveltuvat yleensä parhaiten kiirelliseen tilapäiseen rahoitustarpeeseen.

Pankit

Useimmat rahoituksen tarpeessa olevat yritykset kääntyvät ensimmäisenä pankin puoleen. Pankkien myöntämät yrityslainat ovat koroiltaan markkinoiden alhaisimpia ja ne sopivat hyvin kiireettömiin tilanteisiin hieman pidempään voitollisesti toimineille yrityksille. Akuutteihin tilanteisiin pankkilaina ei yleensä sovellu, sillä pankit käsittelevät lainahakemuksia huomattavasti rahoitusyhtiöitä pidempään. Rahoituspäätöksen saaminen voi viedä viikkoja ja siitä huolimatta päätös saattaa olla kielteinen. Pankin yrityslainaa ei normaalisti myönnetä sellaiselle yritykselle tai yrittäjälle, jonka luottotiedoissa on puutteita. Sellaisissa tapauksissa, joissa maksuhäiriömerkinnät ovat melko mitättömiä ja lainanhakijalla on kelvolliset vakuudet, voi pankki oman harkintansa mukaan antaa myöntävän luottopäätöksen.

Finnvera

Finnvera on Suomen valtion eritysrahoitusyhtiö, joka myöntää rahoitusta pääasiassa suomalaisille yrityksille, joiden pyrkimyksenä on kasvaminen ja toiminnan laajentaminen ulkomaille. Finnvera tekee yhteistyötä pankkien kanssa toimien yrityslainojen takaajana yrityksille, jotka eivät saa omin avuin lainaa pankista puutteellisten vakuuksien vuoksi. Finnveran osuus yritysrahoituksen kokonaismäärästä on normaalisti enintään 80%, mutta pienempien summien kohdalla sen on mahdollista toimia ainoana rahoittajana. Yritysluotot nopeasti yhdellä hakemuksella

Business Finland

Business Finland on kotimainen julkisen sektorin rahoituspalvelu, joka myöntää rahoitusta ensisijaisesti pienille ja keskisuurille suomalaisille startup-yrityksille. Business Finlandin pyrkimyksenä on auttaa potentiaalisia yrityksiä kasvamaan ja laajentamaan toimintaansa kansainvälisille markkinoille. Rahoitusta voivat saada ainoastaan alle viiden vuoden ikäiset yritykset.

Pääomasijoittajat

Pääomasijoittajan ominaisuudessa voi toimia joko pääomasijoitusyhtiö tai yksityinen henkilö. Tällaiset pääomasijoituksia tekevät yksityishenkilöt, eli ”bisnesenkelit”, ovat hyvin haluttuja sijoittajia johtuen heidän laajasta kontaktiverkostostaan ja pitkän kokemuksen tuomasta osaamisestaan. Usein bisnesenkelit toimivat rahallisen sijoituksensa lisäksi mentorina jakaen vuosien saatossa kertynyttä tietotaitoaan yritykselle. Pääomasijoitus tuottaa bisnesenkelille sitä enemmän voittoa, mitä paremmin yritys menestyy. Tämä toimii pääomasijoittajalle kannusteena yrityksen auttamisessa kaikin mahdollisin tavoin.

ELY:t

ELY-keskukset ympäri Suomea myöntävät rahoitusta kotimaisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Yrityksen kehittämisavustuksen nimellä kulkevaa tukea myönnetään investointeihin ja kehittämishankkeisiin sellaisille yrityksille, joiden päämääränä on kansainvälistyminen ja kasvaminen. Rahoitusta hakevan yrityksen koko ja kotikunta vaikuttavat kehittämisavustuksen suuruuteen.

Starttiraha

Aloittavan yrittäjän kannattaa muistaa hyödyntää TE-toimistolta anottavaa starttirahaa. Starttirahaa maksetaan noin 700e kuukausittain ja sen on tarkoitus tuoda yrittäjälle turvaa liiketoiminnan alussa. TE-toimisto myöntää starttirahaa yrittäjille joiden se katsoo olevan kykeneviä pyörittämään voitollista liiketoimintaa. Huolellisesti laadittu liiketoimintasuunnitelma on hyvä keino vakuuttaa TE-toimisto liikeidean kannattavuudesta. Starttirahaa ei myönnetä kannattamattomaksi arvioituun yritystoimintaan.

Rahoituspäätökseen vaikuttavat seikat

Merkintä kaupparekisterissä

Lainaa saadakseen yrityksen on oltava kotimainen ja sen tulee olla merkittynä kaupparekisteriin. Rahoitusta ei voi hakea yritykselle, jota ei ole vielä virallisesti perustettu.

Luottotiedot

Lainanhakjian luottotietojen läpikäynti kuuluu jokaisen luotonmyöntäjän prosessiin ja merkittävät häiriöt yrityksen tai yrittäjän maksuhistoriassa ovat useimmissa tapauksissa este luoton myöntämiselle. Mikäli maksuhäiriömerkintä on koitunut hyvin pienestä summasta ja hakijan taloudellinen tilanne on sittemmin kohentunut, voi luotonmyöntäjä joissakin tapauksissa omaa harkintaansa käyttäen hyväksyä lainahakemuksen. Mikäli lainalla on yksi tai useampi takaaja, tarkastetaan myös heidän luottotietonsa.

Reaalivakuudet

Vakuudet kuuluvat usein pankkien lainakriteereihin. Pankkilainan vakuudeksi kelpaavat esimerkiksi yrityksen nimissä olevat koneet ja laitteet tai kulkuneuvot, sekä yrittäjän henkilökohtainen omaisuus, kuten asunto, auto ja osakkeet. Rahoitusyhtiöt puolestaan eivät vaadi hakijalta vakuuksia, vaan yritysluotot myönnetään lainasumman suuruudesta riippuen yhden tai useamman henkilön omavelkaisella takauksella.

Avoimet velat muille tahoille

Maksamattomat verot ja avoin velka esimerkiksi toiselle rahoitusyhtiölle osoittavat lainanhakijan maksukyvyn heikentyneen ja johtavat useimmiten hakemuksen hylkäämiseen.

Yrityksen taloudellinen tilanne

Yrityksen taloustilanne vaikuttaa myöntävän luottopäätöksen saamisen lisäksi myös rahoituksen lopulliseen hintaan. Pitkään toimineen vakavaraisen yrityksen rahoittaminen on lainanmyöntäjälle suhteellisen matalan riskin sijoitus, joten lainan hinta tulee olemaan tällaiselle yritykselle halvempi verrattuna vastaperustettuun yritykseen.

Liiketoimintasuunnitelma

Monet rahoittajat käyvät erityisesti uusien yritysten liiketoimintasuunnitelman läpi todentaakseen liikeidean potentiaalin ja yrittäjän valmiudet sen toteuttamiseen. Yrityshistorian puutteesta johtuen liiketoimintasuunnitelma on usein vastikään perustetulle yritykselle ainut keino osoittaa yritystoiminnan olevan terveellä pohjalla, joten sen laatimiseen kannattaa panostaa.

Kilpailuttaminen kannattaa

Yritysluotot kannattaa aina muistaa kilpailuttaa. Palvelumme kautta saat useamman rahoitusyhtiön lainatarjoukset yhdellä hakemuksella, jonka täyttäminen vie vain pari minuuttia. Kilpailutuspalvelun avulla säästyt pankkien neuvotteluissa ravaamiselta ja paperisodalta, eikä sinun tarvitse tuhlata aikaasi ottamalla yhteyttä jokaiseen lainanmyöntäjään erikseen. Vertailemalla eri rahoitusyhtiöiden lainaehtoja voit säästää lainakuluissa merkittävän summan rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Rahoituspisteen yhteistyökumppanit myöntävät lainaa alkaen 1,75% kuukausikorolla. Yrityslainan hintaan vaikuttavat muun muassa yrityksen luottoluokitus ja rahoitusaika.

Lainahakemusta täyttäessäsi sinulla on mahdollisuus valita 6 – 18 kk maksuaikaa. Huomioi, että rahoitusajan pituus vaikuttaa lainasta perittäviin kuluihin.

Sivustomme kautta lähetettävä hakemus ei velvoita sinua hyväksymään yhtäkään saamaasi lainatarjousta. Tarjouspyynnön lähettäminen on sinulle myös täysin maksutonta.

Kaikki Rahoituspisteen kautta haettavat yritysluotot ovat reaalivakuudettomia, mutta henkilötakaus on jokaisen lainan kohdalla pakollinen.