Lainaa yrittäjälle nopeasti netistä

Lainaa yrittäjälle vaivattomasti yhdellä hakemuksella. Lähettämällä alla olevan lomakkeen saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Lainahakemuksen lähettäminen on täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Hae lainaa yrittäjälle

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat lainatarjoukset sähköpostiisi. Joissain tapauksissa saatat joutua antamaan vielä lisätietoja ennen tarjouksen saamista, mutta yhteydenpito tapahtuu puhelimen ja sähköpostin välityksellä, joten et joudu tuhlaamaan aikaasi lainaneuvotteluissa ravaamiseen. Hyväksyttyäsi ja allekirjoitettuasi parhaan lainatarjouksen saat lainan tilillesi monesti jopa seuraavan pankkipäivän aikana. Muista, että lomakkeen täyttäminen ja lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Käyttöehdot

Mistä saa edullista lainaa yrittäjälle?

Pienyrittäjälle yrittäjälaina on usein edullisempi kuin perinteinen yrityslaina, joten yrittäjälainan valitseminen rahoittamisen tavaksi voi olla hyvä valinta. Palvelumme kautta haettavat lainat ovat perinteisiä yrityslainoja, mutta alla on esitelty yleisesti yrittäjälainan ominaisuuksia.

Mikä on yrittäjälaina?

Yrittäjälaina on henkilökohtainen laina, jonka yrittäjä sijoittaa yritystoimintaan. Yrittäjälainalla yrittäjä voi rahoittaa esimerkiksi sijoituksiaan perusteilla olevan osakeyhtiön osakepääomaan tai jo perustetun yrityksen osakkeiden ostoa. Yrittäjälainalla voi sijoittaa myös osakeyhtiön vapaan oman pääoman rahastoon. Olennaista on, että lainan hakee yrittäjä yksityishenkilönä, ja hän vastaa henkilökohtaisesti sen takaisinmaksamisesta. Kun yritysmuoto on toiminimi, yrittäjä ja yritys ovat oikeudellisesti sama asia, joten yrityksen laina on käytännössä yrittäjän laina. Toiminimen taloudelliset tiedot eivät ole ole lainanantajan tarkastettavissa yhtä helposti kuin osakeyhtiön taloudellinen tilanne, ja siksi jotkin rahoituksen tarjoajat eivät myönnä lainaa toiminimille. Periaatteessa mikä tahansa yrittäjän henkilökohtaisesti ottama laina voidaan käyttää yrityksen toimintaan kun yrittäjä sijoittaa lainaamansa rahat yritykseen.

Oletko perustamassa uutta yritystä?

Aloittavana yrittäjänä tarvitset pääomaa, jonka voit sijoittaa yritykseen. Voit merkitä yrittäjälainalla esimerkiksi perustettavan osakeyhtiön osakkeita, tai sijoittaa yrityksen vapaan oman pääoman rahastoon. Aloittavana yrittäjänä yrityslainasta on sinulle hyötyä siten, että sen avulla voit muodostaa yritykselle alkupääoman, jonka turvin voit helpommin saada muita rahoittajia osallistumaan yrityksen rahoitukseen. Valtion erityisrahoituslaitos Finnveran rahoitus on erityisen sopivaa juuri aloittaville yrityksille. Finnveran rahoitus voi olla potentiaalinen vaihtoehto, mikäli sinulla ei ole riittäviä vakuuksia siihen, että voisit saada riittävän suuren rahoituksen pankista. Kun yritys alkaa tuottaa kassavirtaa, yrittäjälle avautuu vähitellen monia muita rahoitusmahdollisuuksia. Mikäli sinulla on tarvittavat vakuudet, myös pankkilainat voivat olla hyvä vaihtoehto alkuun pääsemiseksi. Kilpailuttamalla eri lainantarjoajat voit vertailla vaihtoehtojasi.

Oletko jatkamassa yrityksen toimintaa?

Jos olet aloittamassa uutena yrittäjänä toimintaa jo aikaisemmin perustetussa yrityksessä, voit rahoittaa omistuksesi yrityksessä käyttämällä yrittäjälainaa. Käytännössä ostat siinä tapauksessa yrityksen osakkeet niiden edelliseltä omistajalta ja/tai sijoitat rahaa yrityksen vapaan oman pääoman rahastoon. Tällaisessa tilanteessa voi olla tarkoituksenmukaista myös sijoittaa yritykseen aikaisempaa isompi pääoma, ja tämä voidaan tehdä esimerkiksi käyttäen yrityslainaa. Mikäli sinulla on pankkilainan edellyttämät vakuudet, voit käyttää tähän pankkilainaa. Mikäli et omilla vakuuksillasi saa tarpeeksi suurta lainaa pankista, Finnveran rahoitus voi auttaa sinua saamaan tarvittavan pääoman.

Jos olet jatkamassa toimintansa tilapäisesti keskeyttäneen yrityksesi toimintaa, voit rahoittaa toiminnan uudelleen aloittamista yrittäjälainan avulla. Yhtiön pääoman määrää saattaa olla tarve kasvattaa, joko suoraan osakkeiden kautta, tai sijoittamalla rahaa yrityksen oman vapaan oman pääoman rahastoon. Riippuen oman rahoitusosuutesi määrästä voi Finnvera myöntää lainaa yrittäjälle jopa 100 000 euroa.

Tarvitseeko yrityksesi suurempaa pääomaa kasvaessaan?

Yrittäjä voi joutua tilanteeseen, jossa yrityksen pääoman määrä on kasvun esteenä. Yritys saattaa esimerkiksi tarvita aikaisempaa suurempaa pääomaa ryhtyessään toimittamaan aikaisempaa vaativampia palveluita tai tuotteita. Hakemalla lainaa yrittäjälle voit kasvattaa oman pääoman määrää, joko laskemalla liikkeelle ja merkitsemällä aikaisempaa enemmän yrityksen osakkeita tai sijoittamalla rahaa yrityksen vapaan oman pääoman rahastoon. Tätä kautta voidaan rahoittaa mitä tahansa yrityksen uuden kasvuvaiheen tarpeita, olivatpa ne toimitiloihin, henkilöstöön, varastoon tai laitteistoon liittyviä. Mikäli yrityksellä on kassavirtaa, ja/tai yrittäjällä on tarjota vakuuksia on mahdollista hakea rahoitusta pankeista ja rahoituslaitoksista. Finnveran rahoitusta voi saada 100 000 euroon saakka, mutta mitä suurempi yrityksen ja yrittäjän varallisuus ovat, sitä enemmän mahdollisia lainanantajia on ulottuvilla, ja sitä suurempia lainamäärät voivat olla. Jos olet jatkamassa toimintansa tilapäisesti keskeyttäneen yrityksesi toimintaa, voit rahoittaa toiminnan uudelleen aloittamista yrittäjälainan avulla. Yhtiön pääoman määrää saattaa olla tarve kasvattaa, joko suoraan osakkeiden kautta, tai sijoittamalla rahaa yrityksen oman vapaan oman pääoman rahastoon. Riippuen oman rahoitusosuuden määrästä Finnveralta voi saada lainaa yrittäjälle jopa 100 000 euroa.

Lainaa yrittäjälle nopeasti ilman vakuuksia

Toisinaan rahantarve voi olla yllättävä ja äkillinen. Rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa yrittäjälle myös ilman reaalivakuuksia ja rahat voi saada käyttöönsä jopa samana päivänä. Useimmat rahoitusyhtiöt tarjoavat maltillisia lainamääriä myös pelkällä henkilötakauksella. Rahoituspäätöksessä olennaisempaa on rahoitusyhtiölle varsinkin aloittavan yrityksen kohdalla yrittäjän oma osaaminen ja liiketoimintasuunnitelma. Tilinpäätöstietojen toimittaminen rahoitusyhtiölle ei varsinkaan uuden yrityksen kohdalla ole välttämätöntä. Monet rahoitusyhtiöt ovat erikoistuneita nimenomaan aloittavien yrittäjien rahoittamiseen, ja siksi aloitteleva yrittäjä saa niiltä helpommin lainaa kuin pankeilta.

Mitä lainan saaminen edellyttää?

Pankit edellyttävät tyypillisesti vakuuksia antamilleen lainoille. Rahoitusta voi tietyin ehdoin saada myös rahoituslaitoksilta ilman vakuuksia, pelkällä henkilötakauksella.

  • Yrityksen tulee olla suomalainen ja sen tulee olla rekisteröitynä kaupparekisteriin.
  • Lainanantajat vaativat, että yrityksellä johon yrittäjä sijoittaa lainan on kaikki kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Lainanantaja arvioi esimerkiksi yrityksen tavoitteita, toimialan markkinatilannetta, kehittymistarpeita ja -suunnitelmia, sekä yrityksen taloudellista tilaa. Huolellisesti tehty liiketoimintasuunnitelma on tässä suureksi avuksi.
  • Edellytyksenä on tavallisesti myös, että olet itse töissä perustamassasi yrityksessä tai samaan konserniin kuuluvassa yhtiössä. Luottotietojesi on myös oltava moitteettomat. Maksuhäiriöt ja verovelka estävät useimmiten lainan saamisen.

Usein kysytyt kysymykset

Laina kannattaa aina kilpailuttaa. Näin voit helposti hakea lainaa useasta lähteestä yhdellä hakemuksella. Hakeminen ei sido sinua mihinkään, mutta antaa sinulle hyvän kokonaiskuvan tarjonnasta. Kilpailuttamisen avulla voit vertailla eri lainanantajien ehtoja ja valita sinulle sopivimman lainan.

Palvelumme kautta voit hakea lainaa maksuttomasti ja riskittömästi. Et myöskään sitoudu mihinkään, sillä lainasopimus astuu voimaan vasta solmiessasi erillisen sopimuksen lainantarjoajan kanssa.

Ehdottomasti. Hakemus kannattaa lähettää sivustomme kautta, jotta saat useamman lainatarjouksen ja voit valita itsellesi parhaiten soveltuvat lainaehdot. Tästä koituva lisävaiva on mitättömän pieni suhteessa säästämääsi rahasummaan.

Mikäli perustajia on samassa yrityksessä useita, heillä voi kullakin olla omaa henkilökohtaista yrittäjälainaa joka sijoitetaan samaan yritykseen. Luonnollisesti myös useammalla saman yrityksen osakkaalla voi olla yrittäjälainaa, jolla rahoitetaan sijoituksia kyseiseen yritykseen. Yritysten rahoitukseen erikoituneen Finnveran yrittäjälainalle on tällaisissa tapauksissa edellytyksenä, että yritys, johon lainaa sijoitetaan, on EU:n pieniä- ja keskisuuria yrityksiä koskevien kriteerien mukainen.

Lainan määrä kannattaa aina laskea todellisen tarpeen ja maksukyvyn mukaan. Hae sen suuruista lainaa, jonka kykenet perustelemaan itsellesi ja potentiaaliselle rahoittajalle. Haettavan lainan määrä vaikuttaa myös siihen, mistä lainaa kannattaa hakea. Kanssamme yhteistyössä toimivat rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa 200 000 euroon asti.