Lainaa yrittäjälle nopeasti netistä

Lainaa yrittäjälle vaivattomasti yhdellä hakemuksella. Lähettämällä alla olevan lomakkeen saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Lainahakemuksen lähettäminen on täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Lainaa yrittäjälle: pääkuva

Hae lainaa

Henkilötakaus

Lainoille vaaditaan henkilökohtainen takaus. Reaalivakuuksia ei vaadita.

Kaupparekisterimerkintä

Lainaa hakevan yrityksen on oltava suomalainen ja sen on oltava rekisteröitynä kaupparekisteriin.

Ei maksuhäiriömerkintöjä

Lainaa hakevalla yrityksellä tai lainan takaajalla ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä.

Lähetä lomake

Syötä vain tietosi lomakkeeseen, niin välitämme hakemuksesi yhteistyökumppaneillemme. Saat rahoitusyhtiöiden parhaat lainatarjoukset mahdollisesti jo saman päivän aikana. Lainahakemuksen lähettäminen on täysin riskitöntä, sinulta ei veloiteta mitään, etkä sitoudu ottamaan lainaa vastaan.

Hyväksy paras tarjous

Vertaile rahoitusyhtiöiden sopimusehtoja ja valitse tarjouksista sinulle edullisin. Voit hyväksyä tarjouksen kätevästi pankkitunnuksillasi.

Saat rahat tilillesi

Kun olet hyväksynyt haluamasi tarjouksen, saat lainarahat enintään kahden pankkipäivän viiveellä. Osa rahoitusyhtiöistä maksaa lainan lähes välittömästi allekirjoitettuasi sopimuksen.

Lainaa yrittäjälle

Rahoitusta voidaan hankkia paitsi suoraan yritykselle, myös yrittäjälle. Yrittäjä voi tarvita lainaa monesta syystä. Yrityksen perustaminen tai yrityksen toiminnan jatkaminen ovat tyypillisiä tilanteita, mutta yrittäjä voi turvata yrityksen toimintaa henkilökohtaisesti otetun lainan avulla myös esimerkiksi yrityksen kasvaessa tai tarvitessa tilapäistä lisärahoitusta. On myös tilanteita, joissa yrityksen rahoituksen saanti on vaikeutunut, mutta yrittäjä on lainakelpoinen. Yrittäjien lisäksi yrityksessä työskentelevä osakas voi olla oikeutettu yrittäjälainaan, mikäli hänen omistusosuutensa yrityksestä on riittävän suuri.

Mutkaton hakuprosessi

Lainan kilpailuttaminen hoituu helposti sivun ylälaidasta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Korot alkaen 1,75%/kk

Palvelumme avulla haettavien lainojen hinnat vaihtelevat lainantarjoajasta ja -hakijasta riippuen. Mitä pienemmän rahoitusriskin lainantarjoaja ottaa, sitä edullisemmat lainaehdot se pystyy tarjoamaan. Halvimmillaan lainaa on saatavilla 1,75% kuukausikorolla.

Maksuaikaa jopa 18 kk

Saat itse valita, haluatko lainallesi 6, 12, vai 18 kuukauden takaisinmaksuajan. Mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä vähemmän sinulta peritään korkoa.

Mikä on yrittäjälaina?

Yrittäjälaina on henkilökohtainen laina, jonka yrittäjä sijoittaa yritystoimintaan. Yrittäjälainalla yrittäjä voi rahoittaa esimerkiksi sijoituksiaan perusteilla olevan osakeyhtiön osakepääomaan tai jo perustetun yrityksen osakkeiden ostoa. Yrittäjälainalla voi sijoittaa myös osakeyhtiön vapaan oman pääoman rahastoon. Olennaista on, että lainan hakee yrittäjä yksityishenkilönä, ja hän vastaa henkilökohtaisesti sen takaisinmaksamisesta. Kun yritysmuoto on toiminimi, yrittäjä ja yritys ovat oikeudellisesti sama asia, joten yrityksen laina on käytännössä yrittäjän laina. Toiminimen taloudelliset tiedot eivät ole ole lainanantajan tarkastettavissa yhtä helposti kuin osakeyhtiön taloudellinen tilanne, ja siksi jotkin rahoituksen tarjoajat eivät myönnä lainaa toiminimille. Periaatteessa mikä tahansa yrittäjän henkilökohtaisesti ottama laina voidaan käyttää yrityksen toimintaan kun yrittäjä sijoittaa lainaamansa rahat yritykseen.

Oletko perustamassa uutta yritystä?

Yrittäjälaina: kuvituskuvaAloittavana yrittäjänä tarvitset pääomaa, jonka voit sijoittaa yritykseen. Voit merkitä yrittäjälainalla esimerkiksi perustettavan osakeyhtiön osakkeita, tai sijoittaa yrityksen vapaan oman pääoman rahastoon. Aloittavana yrittäjänä yrityslainasta on sinulle hyötyä siten, että sen avulla voit muodostaa yritykselle alkupääoman, jonka turvin voit helpommin saada muita rahoittajia osallistumaan yrityksen rahoitukseen. Valtion erityisrahoituslaitos Finnveran rahoitus on erityisen sopivaa juuri aloittaville yrityksille. Finnveran rahoitus voi olla potentiaalinen vaihtoehto, mikäli sinulla ei ole riittäviä vakuuksia siihen, että voisit saada riittävän suuren rahoituksen pankista. Kun yritys alkaa tuottaa kassavirtaa, yrittäjälle avautuu vähitellen monia muita rahoitusmahdollisuuksia. Mikäli sinulla on tarvittavat vakuudet, myös pankkilainat voivat olla hyvä vaihtoehto alkuun pääsemiseksi. Kilpailuttamalla eri lainantarjoajat voit vertailla vaihtoehtojasi.

Oletko jatkamassa yrityksen toimintaa?

Jos olet aloittamassa uutena yrittäjänä toimintaa jo aikaisemmin perustetussa yrityksessä, voit rahoittaa omistuksesi yrityksessä käyttämällä yrittäjälainaa. Käytännössä ostat siinä tapauksessa yrityksen osakkeet niiden edelliseltä omistajalta ja/tai sijoitat rahaa yrityksen vapaan oman pääoman rahastoon. Tällaisessa tilanteessa voi olla tarkoituksenmukaista myös sijoittaa yritykseen aikaisempaa isompi pääoma, ja tämä voidaan tehdä esimerkiksi käyttäen yrityslainaa. Mikäli sinulla on pankkilainan edellyttämät vakuudet, voit käyttää tähän pankkilainaa. Mikäli et omilla vakuuksillasi saa tarpeeksi suurta lainaa pankista, Finnveran rahoitus voi auttaa sinua saamaan tarvittavan pääoman.

Jos olet jatkamassa toimintansa tilapäisesti keskeyttäneen yrityksesi toimintaa, voit rahoittaa toiminnan uudelleen aloittamista yrittäjälainan avulla. Yhtiön pääoman määrää saattaa olla tarve kasvattaa, joko suoraan osakkeiden kautta, tai sijoittamalla rahaa yrityksen oman vapaan oman pääoman rahastoon. Riippuen oman rahoitusosuutesi määrästä voit saada Finnveralta yrittäjälainaa jopa 100 000 euroa.

Tarvitseeko yrityksesi suurempaa pääomaa kasvaessaan?

Yrittäjä voi joutua tilanteeseen, jossa yrityksen pääoman määrä on kasvun esteenä. Yritys saattaa esimerkiksi tarvita aikaisempaa suurempaa pääomaa ryhtyessään toimittamaan aikaisempaa vaativampia palveluita tai tuotteita. Yrityslainan avulla yrittäjä voi kasvattaa oman pääoman määrää, joko laskemalla liikkeelle ja merkitsemällä aikaisempaa enemmän yrityksen osakkeita tai sijoittamalla rahaa yrityksen vapaan oman pääoman rahastoon. Tätä kautta voidaan rahoittaa mitä tahansa yrityksen uuden kasvuvaiheen tarpeita, olivatpa ne toimitiloihin, henkilöstöön, varastoon tai laitteistoon liittyviä. Mikäli yrityksellä on kassavirtaa, ja/tai yrittäjällä on tarjota vakuuksia on mahdollista hakea rahoitusta pankeista ja rahoituslaitoksista. Finnveran rahoitusta voi saada 100 000 euroon saakka, mutta mitä suurempi yrityksen ja yrittäjän varallisuus ovat, sitä enemmän mahdollisia lainanantajia on ulottuvilla, ja sitä suurempia lainamäärät voivat olla. Jos olet jatkamassa toimintansa tilapäisesti keskeyttäneen yrityksesi toimintaa, voit rahoittaa toiminnan uudelleen aloittamista yrittäjälainan avulla. Yhtiön pääoman määrää saattaa olla tarve kasvattaa, joko suoraan osakkeiden kautta, tai sijoittamalla rahaa yrityksen oman vapaan oman pääoman rahastoon. Riippuen oman rahoitusosuutesi määrästä voit saada Finnveralta yrittäjälainaa jopa 100 000 euroa.

Lainaa yrittäjälle nopeasti ilman vakuuksia

Toisinaan rahantarve voi olla yllättävä ja äkillinen. Rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa yrittäjälle myös ilman reaalivakuuksia ja rahat voi saada käyttöönsä jopa samana päivänä. Useimmat rahoitusyhtiöt tarjoavat maltillisia lainamääriä myös pelkällä henkilötakauksella. Rahoituspäätöksessä olennaisempaa on rahoitusyhtiölle varsinkin aloittavan yrityksen kohdalla yrittäjän oma osaaminen ja liiketoimintasuunnitelma. Tilinpäätöstietojen toimittaminen rahoitusyhtiölle ei varsinkaan uuden yrityksen kohdalla ole välttämätöntä. Monet rahoitusyhtiöt ovat erikoistuneita nimenomaan aloittavien yrittäjien rahoittamiseen, ja siksi aloitteleva yrittäjä saa niiltä helpommin lainaa kuin pankeilta.

Tarvitseeko yrityksesi rahaa, mutta se ei ole rahoituskelpoinen?

Lainaa yrittäjälle: kuvitusMonenlaiset syyt voivat johtaa siihen, että yritys ei saa lainaa omissa nimissään. Rahoituskriisi voi johtua markkinatilanteesta, kohonneista kustannuksista tai esimerkiksi yrityksen velkaisuudesta. Vaikka yritys ei saisi suoraa rahoitusta pankeilta tai rahoituslaitoksilta, yrittäjä voi rahoittaa yritystään henkilökohtaisen yrittäjälainan avulla. Yrityksen riskistä tulee näin sijoitetun pääoman verran henkilökohtaisesti yrittäjän vastuulle, joten yrittäjän tulee harkita, onko sijoitus riskin arvoinen ja kannattaako tällainen henkilökohtainen riski ottaa. Lainaa kannattaa tarvittaessa ottaa, jos yritys on kannattava, sen toiminnan uskotaan tulevaisuudessa muuttuvan kannattavaksi tai jos yrityksellä esimerkiksi on työntekijöitä, joista kannattaa pitää kiinni tilapäisen talousahdingon aikanakin. Vaikka tähän tapaan liittyy omat riskinsä, yrittäjänä on hyvä muistaa, että vaikeassa tilanteessa ratkaisu voi löytyä myös yrittäjän henkilökohtaisen lainan kautta.

Tarvitsetko edullista lainaa?

Pienyrittäjälle yrittäjälaina on usein edullisempi kuin perinteinen yrityslaina, joten yrittäjälainan valitseminen rahoittamisen tavaksi voi olla myös kustannuskysymys. Toki vastaavasti yrittäjä on henkilökohtaisesti lainasta vastuussa. Ennen lainan ottamista kannattaa arvioida kustannusten ja riskien suhdetta.

Mitä lainan saaminen edellyttää?

Pankit edellyttävät tyypillisesti vakuuksia antamilleen lainoille. Rahoitusta voi tietyin ehdoin saada myös rahoituslaitoksilta ilman vakuuksia, pelkällä henkilötakauksella.

  • Yrityksen tulee olla suomalainen ja sen tulee olla rekisteröitynä kaupparekisteriin.
  • Lainanantajat vaativat, että yrityksellä johon yrittäjä sijoittaa lainan on kaikki kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Lainanantaja arvioi esimerkiksi yrityksen tavoitteita, toimialan markkinatilannetta, kehittymistarpeita ja -suunnitelmia, sekä yrityksen taloudellista tilaa. Huolellisesti tehty liiketoimintasuunnitelma on tässä suureksi avuksi.
  • Edellytyksenä on tavallisesti myös, että olet itse töissä perustamassasi yrityksessä tai samaan konserniin kuuluvassa yhtiössä. Luottotietojesi on myös oltava moitteettomat. Maksuhäiriöt ja verovelka estävät useimmiten lainan saamisen.

Usein kysytyt kysymykset

Lainan määrä kannattaa aina laskea todellisen tarpeen ja maksukyvyn mukaan. Hae sen suuruista lainaa, jonka kykenet perustelemaan itsellesi ja potentiaaliselle rahoittajalle. Haettavan lainan määrä vaikuttaa myös siihen, mistä lainaa kannattaa hakea. Kanssamme yhteistyössä toimivat rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa 100 000 euroon asti.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa. Näin voit helposti hakea lainaa useasta lähteestä yhdellä hakemuksella. Hakeminen ei sido sinua mihinkään, mutta antaa sinulle hyvän kokonaiskuvan tarjonnasta. Kilpailuttamisen avulla voit vertailla eri lainanantajien ehtoja ja valita sinulle sopivimman lainan.

Palvelumme kautta voit hakea lainaa maksuttomasti ja riskittömästi. Et myöskään sitoudu mihinkään, sillä lainasopimus astuu voimaan vasta solmiessasi erillisen sopimuksen lainantarjoajan kanssa.

Lähetä oikeat tiedot osoitteeseen rahoituspiste@rahoituspiste.fi, niin saamme välitettyä tiedon kanssamme yhteistyössä toimiville lainantarjoajille.

Mikäli perustajia on samassa yrityksessä useita, heillä voi kullakin olla omaa henkilökohtaista yrittäjälainaa joka sijoitetaan samaan yritykseen. Luonnollisesti myös useammalla saman yrityksen osakkaalla voi olla yrittäjälainaa, jolla rahoitetaan sijoituksia kyseiseen yritykseen. Yritysten rahoitukseen erikoituneen Finnveran yrittäjälainalle on tällaisissa tapauksissa edellytyksenä, että yritys, johon lainaa sijoitetaan, on EU:n pieniä- ja keskisuuria yrityksiä koskevien kriteerien mukainen.