Kilpailuta vakuudeton yrityslaina nopeasti netissä

Vakuudeton yrityslaina on hyvä vaihtoehto akuuttiin rahoitustarpeeseen. Sivustomme kautta voit hakea reaalivakuudetonta lainaa – henkilötakaus lainoilta sen sijaan vaaditaan.

Hae vakuudetonta yrityslainaa

Olemme tehneet yrityslainan hakemisen mahdollisimman helpoksi: saat prosessin liikkeelle täyttämällä alta löytyvän lomakkeen. Välitämme tietosi Rahoituspisteen kanssa yhteistyössä toimiville rahoitusyhtiöille. Yhteydenpito tapahtuu pelkästään sähköpostin ja puhelimen välityksellä, joten mahdollisten lisätietojen toimittaminen on hyvinkin nopeaa. Prosessin lopuksi saat mahdolliset lainatarjoukset, jos yrityksesi vain täyttää lainoittajien ehdot – aikaa tähän menee nopeimmillaan vain 1 arkipäivä! Myöntävän lainapäätöksen saatuasi allekirjoitat lainasopimuksen pankkitunnuksillasi. Allekirjoittamisen jälkeen voit nostaa lainarahan yrityksesi pankkitilille nopeimmillaan jo saman pankkipäivän aikana. Muista, että lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Käyttöehdot

Huomioi nämä asiat ennen lainan hakemista

Ketkä toimijat myöntävät yrityslainaa?

Verkon kautta toimivat rahoitusyhtiöt ovat mullistaneet yritysrahoituskentän. Aiemmin yrityslainan hakuun piti käyttää merkittävästi enemmän aikaa ja vaivaa. Äkilliseen lainatarpeeseen ei ollut mahdollista saada nopealla aikataululla rahoitusta. Lainahakemuksen liitteeksi vaadittiin iso nippu dokumentteja, ja lainaneuvotteluja varten piti siirtyä fyysisesti luotonantajan luokse.

Nykyisin lainanhaku onnistuu merkittävästi joustavammin. Hakemuksen voi tehdä täysin sähköisesti, ja lainaneuvottelut onnistuvat puhelin- ja sähköpostiyhteydellä. Nopeamman ja joustavamman hakuprosessin lisäksi lainavaatimukset ovat löyhentyneet selkeästi. Verkon kautta operoivat rahoitusyhtiöt eivät vaadi lainan vakuudeksi reaalivakuuksia, vaan pelkkä henkilötakaus riittää. Lainaa myönnetään muutenkin kevyemmin ehdoin aikaisempaan nähden. Nopean hakuprosessin vuoksi yrityslainat soveltuvat erityisen hyvin akuuttiin lainatarpeeseen.

Perinteinen väylä rahoituksen hakemiseen on ollut pankit. Pankkilainan hakeminen vaatii enemmän resursseja ja valmistautumista, mutta vastapainona lainan hinta on myös yleensä alhaisin mahdollinen. Syynä alhaiselle korolle on pankkien tarkemmat vaatimukset: riski on tämän ansiosta alhaisempi, joten lainasta voidaan periä alhaisempi riskipreemio eli korko.

Yrityslainaa tarjoavien rahoituslaitosten lisäksi myös joukkorahoitus on nostanut päätään viime vuosina. Joukkorahoituksen kasvuun on osittain vaikuttanut sama kuin rahoituslaitostenkin kasvuun: sähköinen ympäristö on mahdollistanut uusien toimintatapojen luomisen. Joukkorahoituksessa tämä korostuu entisestään, sillä tässä rahoitusmallissa lainaa voivat merkitä suuri määrä piensijoittajia, jos he vain hyväksyvät joukkorahoistusta hakevan yrityksen määrittelemät lainaehdot. Joukkorahoitus soveltuu erityisen hyvin suuriin lainatarpeisiin.

Nykyajan startup-pöhinä on mahdollistanut pääomasijoittajien esiinmarssin. Pääomasijoituksia voivat tehdä joko sijoitusyhtiöt tai yksityishenkilöt (eli bisnesenkelit). Bisnesenkelien tarjoaman rahoituksen lisähyötynä yritys saa usein käyttöönsä heidän henkilökohtaisen työpanoksensa. Laaja kontaktiverkosto ja monipuolinen tietämys liiketoiminnasta on usein kultaakin arvokkaampaa, joten startup-yrityksille tämä on erityisen hyvä rahoitusmalli.

Mihin käyttötarkoituksiin vakuudeton yrityslaina soveltuu?

Yrityslainaa haetaan moninaisiin käyttötarkoituksiin. Suomen pankin teettämän tutkimuksen mukaan PK-yritysten yleisimpiä syitä lainan hakemiselle ovat muun muassa:

 • kone- ja laiteinvestoinnit
 • käyttöpääoman vahvistus
 • aineettomat investoinnit
 • rahoitusrakenteen vahvistaminen
 • yritysjärjestelyt
 • rakennusinvestoinnit
 • toimitusaikainen rahoitus
 • kansainvälistyminen

Näiden lisäksi yksi yleinen käyttötarkoitus sivustomme kautta myönnettäville lainoille on isomman yrityslainan täydentäminen. Lainaa on saatettu hakea pankista, mutta vakuuksien puutteessa yritys ei ole saanut täyttä määrää. Puuttuva osa on helppo täydentää rahoitusyhtiöiden myöntämällä lainalla, ja maksaa se sitten hieman nopeammalla aikataululla takaisin.

Rahoituslaitosten lainat soveltuvat myös factoring-rahoituksen korvaamiseen. PK-yrityksillä yksi suurimmista kassaa rasittavista tekijöistä on pitkistä maksuajoista johtuvat viiveet tavaran tai palvelun toimituksen ja itse maksun vastaanottamisen välillä. Tämä viive on helppo korjata lyhytaikaisella lainalla. Yrityslainan voi maksaa heti takaisin, kun yritys vastaanottaa maksun aiemmin lähettämälleen laskulle.

Yrityslainan myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä

Lainaa myönnetään normaalia kevyemmin ehdoin, mutta aivan kaikissa tapauksissa sitä ei ole kuitenkaan mahdollista saada. Myöntävään lainapäätökseen on vähintäänkin seuraavien asioiden oltava kunnossa:

 • Yritys on jo perustettu. Yrityksen on oltava merkittynä kaupparekisteriin. Varsinkin uusien yrittäjien on hyvä huomioida tämä vaatimus, sillä lainaa ei voi hakea, ellei yritystä ole vielä virallisesti perustettu.
 • Yritys on suomalainen. Lainaa ei voi hakea esimerkiksi virolaiselle yritykselle. Yrityksen on oltava suomalainen ja sen on toimittava Suomessa.
 • Yrityksellä tai sen päättäjillä ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainalle ei vaadita reaalivakuuksia, vaan pelkkä henkilötakaus riittää. Tästä syystä yrityksellä tai sen päättäjillä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Usein kysytyt kysymykset

Lainaa voi hakea yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen päättäjä. Lainaa myönnetään osakeyhtiöille, toiminimille, kommandiittiyhtiöille ja avoimille yhtiöille. Lainaa hakevan henkilön on oltava yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen päättäjä.

Yrityksen pitää olla rekisteröitynä kaupparekisteriin, sen on oltava suomalainen ja sen on toimittava Suomessa. Yrityksellä tai sen päättäjillä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi yrityksen taloudellisen tilanteen on oltava riittävän terveellä tasolla. Lainaan vaaditaan lisäksi 1-2 henkilön takaus.

Lähetä sivuston yläosassa oleva lomake, jonka jälkeen välitämme yhteystietosi yhteistyökumppaneillemme. Rahoitusyhtiöt ottavat sinuun pikaisesti yhteyttä, ja alkutietojen jälkeen saat heiltä lainapäätöksen. Muista vertailla lainatarjousten ehtoja tarkasti ennen kuin hyväksyt parhaimmaksi katsomasi tarjouksen. Hyväksynnän jälkeen allekirjoitat lainasopimuksen pankkitunnuksilla. Pääoma maksetaan yrityksesi pankkitilille yhtä joutuisalla aikataululla.

Halvimmillaan lainaa voi saada 1,75% kuukausikorolla. Vakuudettoman yrityslainan korko on esimerkiksi pankkilainaan verrattuna korkeampaa juurikin vähäisempien vakuuksien vuoksi. Lainan muut hyödyt kuitenkin kompensoivat korkeampaa hintaa – alhaisemmat vakuudet, nopeat lainapäätökset sekä kevyempi lainanhakuprosessi.