Yrityslaina aloittavalle yritykselle

Hae yrityslainaa aloittavalle yritykselle vaivattomasti yhdellä lomakkeella. Lähettämällä alla olevan hakemuksen saat yhteistyökumppaneidemme lainatarjoukset ja voit valita niistä sinulle sopivimman. Sähköisen hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa – voit saada rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainahakemuksen lähettäminen ei ole sitovaa.

Hae yrityslainaa aloittavalle firmalle

Hakulomakkeen täyttäminen on helppoa ja vie aikaa alle minuutin. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa kysyä lisätietoja hakemukseen liittyen ennen tarjouksen antamista, osalle taas riittää pelkästään hakemuksen tiedot. Nopeimmillaan hakemukseesi vastataan lainatarjouksella jopa tunnissa. Laina kannattaa aina kilpailuttaa useamman rahoituslaitoksen kesken. Saatuasi rahoitusyhtiöiden tarjoukset, käy niiden ehdot läpi tarkasti ja valitse yrityksesi kannalta järkevin vaihtoehto. Sinetöi lainasopimus sähköisellä allekirjoituksella. Sopimuksen solmimisen jälkeen saat lainarahat käyttöösi yleensä viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Nosta rahat ja laita pääoma tehokkaaseen käyttöön.

Käyttöehdot

Mihin aloittava yritys voi tarvita yrityslainaa?

Aloittavalla yrityksellä on usein selvästi enemmän menoja kuin tuloja. Alkuvaiheen investointien jälkeen voi joskus kestää pitkään ennen kuin yritys alkaa tuottamaan voittoa. Investointeja voivat olla esimerkiksi toimitilat, laitteet, varaston laajentaminen tai vaikkapa ajoneuvojen hankkiminen. Moni vastasyntynyt yritys joutuu myös palkkaamaan työvoimaa ja palkkakulut juoksevat riippumatta toiminnan tuottavuudesta. Yrityksellä on oltava lisäksi käyttöpääomaa liiketoiminnan ylläpitämiseen. Käyttöpääomalla kustannetaan yrityksen menot ennen myyntejä. Tällaisia menoja voivat olla muun muassa markkinointi, liiketilan vuokra, graafisen suunnittelijan palkka, raaka-aineet, mainonta, sähkölaskut tai muut odottamattomat kulut. Tilastokeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan jopa 50% uusista yrityksistä joutuu lakkauttamaan liiketoimintansa tai ajamaan yrityksensä konkurssiin viiden ensimmäisen tilikautensa aikana. Yksi suuri syy tähän on käyttöpääoman puute. Hakemalla yrityslaina aloittavalle yritykselle saat käyttöpääoman kuntoon tässä yritystoiminnan kriittisimmässä vaiheessa.

Rahoituslaskelma auttaa lainan saamisessa

Rahoituslaskelma sisältää selvityksen yrityksen menoista ja rahoituksen tarpeesta. Kaikkien menojen kattamiseksi näiden kahden tulisi kohdata mahdollisimman tarkasti. Rahoituksen tarve kannattaa kuitenkin arvioida mieluummin hiukan yläkanttiin, sillä alakanttiin tehty arvio voi pahimmillaan johtaa suuriin taloudellisiin ongelmiin. Rahoituslaskelman tekeminen ei ole lain mukaan pakollista pienille ja keskisuurille yrityksille, mutta siitä voi olla hyötyä lainaa hakiessa. Selkeät ja realistiset laskelmat auttavat yrittäjää itseään hahmottamaan yrityksensä taloudellista tilannetta.

Muista liiketoimintasuunnitelma

Yritystoiminnan huolellinen suunnittelu on jokaisen menestyvän yrityksen kulmakivi. Siksi aloittavan yrittäjän onkin ehdottoman tärkeää laatia huolellinen liiketoimintasuunnitelma. Yrittäjän itsensä lisäksi liiketoimintasuunnitelma auttaa mahdollisia rahoittajia arvioimaan yrityksen potentiaalia ja takaisinmaksukykyä. Hyvästä liiketoimintasuunnitelmasta käyvät ilmi mm. seuraavat seikat:

  • liikeidea
  • markkinatilanne ja tulevaisuudennäkymät
  • kilpailijat
  • asiakkaat/kohderyhmä
  • taloussuunnittelu
  • SWOT-analyysi, jossa arvioidaan oman yrityksen vahvuudet ja heikkoudet, sekä ulkoiset mahdollisuudet ja uhat
  • yrittäjän koulutus, osaaminen ja kokemus

Mistä uusi yritys voi hakea lainaa?

Rahoitusyhtiöt ovat helpoin reitti saada yrityslainaa uudelle yritykselle, sillä ne eivät yleensä vaadi nähdäkseen tilinpäätöksiä, eikä reaalivakuuksia tarvita. Useimmille rahoitusyhtiöille riittää varsinkin maltillisempien lainasummien kohdalla pelkkä henkilötakaus. Osa rahoituslaitoksista onkin perustettu vastaamaan juuri aloittavien yritysten rahoitustarpeisiin. Uutta yritystä arvioidessaan rahoitusyhtiö keskittyy vahvasti yrityksen liiketoimintasuunnitelmaan ja yrittäjän osaamiseen. Mikäli yrityksen toimialalla on positiiviset tulevaisuudennäkymät, on lainan saaminen todennäköisempää. Lainanhakuprosessi rahoitusyhtiöiltä on todella pikainen, lainarahat voivat olla tililläsi jo samana päivänä kun lähetit hakemuksen. Mikäli yrityksesi rahantarve on akuutti, eivätkä pankkien pitkät käsittelyajat houkuta, kannattaa kääntyä rahoitusyhtiöiden puoleen.

Aloittava yritys voi hakea lainaa myös pankista. Tuoreen yrittäjän on hyvä huomata, että pankeilla lainanmyöntökriteerit ovat tiukemmat, joten lainanhakuprosessiin on syytä varautua hyvin. Pitkään tuloksekkaasti toiminut yritys taas saa todennäköisesti pankkilainaa ongelmitta. Pankkilainan positiivisena puolena mainittakoon myös rahoitusyhtiöitä matalampi korkotaso.

Yrityslainaa aloittavalle yritykselle voi myöntää myös Finnvera, joka on pankkien kanssa yhteistyössä toimiva Suomen valtion erityisrahoituslaitos. Finnveran on mahdollista tarjota pienemmän luokan rahoitusta kokonaan itse tai se voi taata osittain suuremman pankkilainan. Finnvera arvioi lainaa hakevan yrityksen potentiaalia vastaavin kriteerein kuin muut rahoitusyhtiöt, yrityksen liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma ovat tärkeämmässä osassa kuin vakuudet.

Usein kysytyt kysymykset

Lainalle voi saada maksuaikaa 1 – 18 kk. Pidempi maksuaika tarkoittaa yleensä myös hieman korkeampaa korkoa.

Lainan hinta riippuu täysin lainantarjoajasta ja tapauskohtaisesti sovituista ehdoista. Hinta määräytyy rahoittajan ottaman riskin mukaan, takaisinmaksukykynsä uskottavasti osoittanut yritys saa todennäköisesti edulliset lainaehdot. Rahoituspiste.fi- palvelun kautta voit saada lainaa alimmillaan 1,75% kuukausikorolla. 

  • Yrityksen on oltava kaupparekisterissä ennen lainan hakemista
  • Maksuhäiriöt luottotiedoissa ja verovelka johtavat useimmissa tapauksessa hakemuksen hylkäämiseen. Yrityksen johdolla on oltava hyvä maine.
  • Aloittavan yrityksen rahoittaminen on riski lainantarjoajalle. Siksi uusi yritys maksaa lainasta hieman korkeampaa korkoa kuin pitkään menestyksekkäästi toiminut yritys.

Yhteistyökumppanimme eivät edellytä hakijalta reaalivakuuksia. Kaikki lainantarjoajat vaativat kuitenkin omavelkaisen takauksen vähintään yhdeltä henkilölltä.

Lainahakemuksen lähettäminen palvelumme kautta on ilmaista, etkä sitoudu vastaanottamaan yhteistyökumppaneidemme lainatarjouksia.

Lainan määrä on aina täysin tapauskohtainen ja siihen vaikuttavat mm. henkilötakaukset, yrityksen aiempi menestys ja potentiaali, sekä yrittäjän kokemus.