Yrityslaina ilman vakuuksia

Hae yrityslainaa ilman reaalivakuuksia kätevästi yhdellä lomakkeella. Lähetä alla oleva hakemus, niin välitämme lainatarjouspyynnön puolestasi yhteistyökumppaneillemme. Saat lainatarjoukset, joista voit valita mieleisesi. Tarjouspyyntö ei ole sitova.

Hae lainaa

Hakulomakkeen täyttäminen on helppoa ja vie aikaa alle minuutin. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa kysyä lisätietoja hakemukseen liittyen ennen tarjouksen antamista, osalle taas riittää pelkästään hakemuksen tiedot. Nopeimmillaan hakemukseesi vastataan lainatarjouksella jopa tunnissa. Laina kannattaa aina kilpailuttaa useamman rahoituslaitoksen kesken. Saatuasi rahoitusyhtiöiden tarjoukset, käy niiden ehdot läpi tarkasti ja valitse yrityksesi kannalta järkevin vaihtoehto. Sinetöi lainasopimus sähköisellä allekirjoituksella. Sopimuksen solmimisen jälkeen saat lainarahat käyttöösi yleensä viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Nosta rahat ja laita pääoma tehokkaaseen käyttöön.

Käyttöehdot

Yrityslaina ilman vakuuksia netistä

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen onnistuu nykyään vaivattomasti verkossa. Näin vältyt aikaa vieviltä fyysisiltä lainaneuvotteluilta ja pitkiltä odotusajoilta. Voit nopeuttaa hakuprosessia huomattavasti käyttämällä kilpailutuspalvelua. Palvelun kautta saat lainatarjoukset yhdellä lomakkeen lähetyksellä, eikä sinun tarvitse täyttää erikseen eri rahoitusyhtiöiden lainahakemuksia.

Mistä lainaa voi hakea?

Yleisin tapa yrityslainan hakemiseen on kääntyä pankkien puoleen. Pankkilaina on rahoitusmuodoista koroiltaan edullisin, ja se sopii loistavasti vakavaraisemmille ja pidempään toimineille yrityksille. Pankkien vaatimuksiin kuuluvat kuitenkin lähes poikkeuksetta vakuudet, ja niiden puuttuessa lainan saaminen saattaa osoittautua hankalaksi. Pankeista ei myöskään ole apua mikäli yrityksen on saatava lainaa pikaisesti. Lainahakemusten käsittely kestää aina verkossa operoivia rahoitusyhtiöitä kauemmin.

Verkossa toimivat rahoituslaitokset sen sijaan myöntävät yrityslainaa ilman vakuuksia. Rahoituslaitokset vaativat lainoilleen vain henkilötakauksen, mutta lainaa hakevan yrityksen on osoitettava liiketoimintansa kannattavuus ennen kuin rahoitusta voidaan myöntää. Uusien yritysten on erityisen tärkeää laatia kattava liiketoimintasuunnitelma. Selkeä ja realistinen liiketoimintasuunnitelma kertoo rahoittajalle, että yrityksen toiminta on terveellä pohjalla ja sillä on edellytykset tuottaa liikevoittoa. Liiketoimintasuunnitelmassa käydään läpi:

 • yrityksen liikeidea kiteytettynä
 • markkina-analyysi ja asiakkaat
 • kilpailutilanne
 • yrityksen tarjoamat tuotteet tai palvelut
 • markkinointitoimenpiteet
 • yrityksen vahvuudet ja heikkoudet
 • yrittäjän koulutus ja aiempi kokemus alalta
 • riskien arviointi
 • talouden suunnittelu

Tilinpäätöstietojen toimittaminen ei ole myöskään yleensä välttämätöntä rahoituslaitoksilta lainaa hakiessa. Tästä syystä rahoituslaitosten vakuudettomat lainat soveltuvat hyvin uusille yrityksille.

Rahoituslaitokset ottavat pankkeja suuremman taloudellisen riskin myöntäessään yrityslainaa ilman vakuuksia. Korkeampaa riskiä kompensoidaan pankkien korkoja suuremmilla lainakuluilla. Lainan hinta ei ole kuitenkaan aina kaikille yrityksille sama, vaan siihen vaikuttaa yrityksen luottoluokitus. Korkean luottoluokituksen pitkään toiminut vakavarainen yritys saa todennäköisesti lainaa edullisempaan hintaan kuin vastikään perustettu yritys. Uusi yritys voi kuitenkin saada suhteellisen edulliset lainaehdot, jos se pystyy vakuuttamaan rahoituslaitoksen maksukyvystään esimerkiksi hyvän liiketoimintasuunnitelman ja rahoituslaskelmien avulla.

Yksi keino hakea vakuudetonta lainaa on tehdä lainahakemus verkossa joukkorahoitusalustan kautta. Lainasumma koostuu monista yksityishenkilöiden tai muiden yritysten tekemistä sijoituksista. Joukkorahoituksen parhaita puolia ovat joustavat lainaehdot ja pitkät takaisinmaksuajat. Joukkorahoitusta voi saada ilman vakuuksia ja aikaa takaisinmaksuun voidaan antaa jopa kymmenen vuotta. Lainaa on myös mahdollista saada enemmän kuin tavallisilta rahoitusyhtiöiltä, suomalaisten joukkorahoituspalveluiden kautta on myönnetty useita miljoonien eurojen suuruisia lainoja. Suuret lainasummat ja joustavat ehdot eivät kuitenkaan ole ilmaisia, vaan niiden vastapainona joukkorahoituslainan hinta on myös keskimääräistä yrityslainaa korkeampi. Monen vuoden takaisinmaksusuunnitelma näkyy heti kalliimman koron muodossa. Joukkorahoituksen kerääminen usealta taholta voi myös viedä huomattavan kauan aikaa, eikä se sovellu akuutteihin tilanteisiin varsinkaan suurempia summia hakiessa.

Vakuudettoman lainan saamiseen vaikuttavat tekijät

 • Yrityksen on oltava suomalainen ja sen tiedot on löydyttävä kaupparekisteristä.
 • Ensisijainen kriteeri kaikille lainantarjoajille on yrityksen ja sen johtohenkilöstön moitteettomat luottotiedot. Maksuvirhemerkinnät tekevät lainan saamisesta erittäin vaikeaa, useimmiten jopa mahdotonta. Vaikka yrityksen luottotiedot olisivat kunnossa, voi maksuvirhemerkintä yrittäjän henkilökohtaisissa tiedoissa kaataa lainahaaveet.
 • Yrityksellä tai yrittäjällä ei saa olla verovelkaa. Myös velat muille lainantarjoajille estävät useimmiten lainan myöntämisen.
 • Yrityslaina vaatii aina vähintään yhden henkilön omavelkaisen takauksen. Suurempia lainoja myöntäessä voidaan takaus vaatia useammalta henkilöltä.
 • Liiketoimintasuunnitelma on yksi tärkeimmistä kriteereistä kun haet vakuudetonta lainaa. Varsinkin uusien yritysten kohdalla lainapäätös riippuu vahvasti liiketoimintasuunnitelman vakuuttavuudesta.
 • Osa rahoitusyhtiöistä edellyttää yritykseltä minimissään muutaman kuukauden aiempaa liiketoimintaa. Osa taas on erikoistunut juuri vastikään perustettujen yritysten rahoittamiseen.

Muuta huomioitavaa ennen lainan hakemista

Lainojen sopimusehdot ja takaisinmaksutavat vaihtelevat eri rahoitusyhtiöiden välillä. Osa rahoitusyhtiöistä perii kiinteän kuukausimaksun, osalle taas maksetaan kiinteää kuukausikorkoa. Valtaosa rahoitusyhtiöistä ei peri avausmaksuja tai muita piilokuluja, mutta poikkeuksiakin on. Muista siis lukea lainatarjoukset tarkasti läpi kilpailuttaessasi lainoja, niin vältyt yllätyksiltä ja saat sinulle sopivimmat lainaehdot.

Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää kaikille eri yritysmuodoille. Myönnettävän lainasumman määrä voi kuitenkin joissakin tapauksissa olla osittain riippuvainen yhtiömuodosta.

Aloittavan yrityksen on mahdollista hakea lainan lisäksi starttirahaa TE-toimistosta. Starttiraha on yrittäjälle maksettava tuki, joka turvaa yrittäjän elannon liiketoiminnan alkuvaiheessa. Tuen määrä on noin 700 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan maksaa enintään 12 kuukauden ajalta. Starttirahaa on haettava ennen yrityksen perustamista.

Usein kysytyt kysymykset

Hakemuksen lähettäminen on maksutonta, etkä sitoudu mihinkään. Mikäli saamasi lainatarjoukset eivät miellytä sinua, et ole velvoitettu hyväksymään niistä yhtäkään.

Rahat pyritään siirtämään hakijalle viimeistään kahden pankkipäivän kuluttua. Parhaimmassa tapauksessa voit saada rahat pankkitilillesi lähes välittömästi allekirjoitettuasi sopimuksen.

Lainahakemusta täyttäessäsi saat itse valita, haluatko maksaa lainan takaisin 6, 12 vai 18 kuukauden kuluessa.

Palvelumme kautta voit hakea lainaa 1000 € – 200 000 €. Myönnettävän lainasumman suuruus riippuu lainaa hakevan yrityksen arvioidusta takaisinmaksukyvystä.

Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka omaa nimenkirjoitusoikeuden lainaa hakevassa yrityksessä.