Yrityslaina uudelle yritykselle

Hae yrityslainaa uudelle yritykselle palvelumme avulla. Alta löydät hakemuksen, jonka lähetettyäsi välitämme sen eteenpäin yhteistyökumppaneillemme. Saat lainatarjoukset nopealla aikataululla ja voit valita niistä edullisimman. Hakemuksen lähettäminen ei ole sitovaa.

Uudelle yritykselle yrityslainaa: pääkuva

Hae lainaa uudelle yritykselle

Henkilötakaus

Lainoille vaaditaan henkilökohtainen takaus. Reaalivakuuksia ei vaadita.

Kaupparekisterimerkintä

Lainaa hakevan yrityksen on oltava suomalainen ja sen on oltava rekisteröitynä kaupparekisteriin.

Ei maksuhäiriömerkintöjä

Lainaa hakevalla yrityksellä tai lainan takaajalla ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä.

Täytä hakemus

Täytä ja lähetä hakemus, niin välitämme lainatarjouksen puolestasi yhteistyökumppaneillemme. Hakemuksen lähettäminen ei ole sitovaa.

Valitse paras tarjous

Tutustu tarjousten lainaehtoihin ja valitse lainoista sinun tarpeisiisi parhaiten soveltuva. Voit hyväksyä mieleisesi lainatarjouksen pankkitunnuksilla.

Saat rahat tilillesi

Hyväksyttyäsi tarjouksen voit parhaassa tapauksessa saada rahat yrityksesi tilille välittömästi. Useimmat rahoitusyhtiöt maksavat lainan viimeistään seuraavaan päivään mennessä.

Uuden yrityksen lainatarpeet

Liiketoiminnan aloittaminen vaatii usein paljon alkupääomaa ja monen yrityksen on turvauduttava lainarahaan käynnistääkseen toimintansa. Uusi yritys voi hakea lainaa esimerkiksi seuraaviin käyttökohteisiin:

  • laite- ja koneinvestoinnit
  • liiketilat mahdollisine vuokravakuuksineen
  • työvoiman palkkaaminen
  • markkinointi
  • verkkosivujen suunnittelu ja toteutus
  • kalusteet
  • ajoneuvot


Tilastot puhuvat karua kieltä: kolmen ensimmäisen vuoden aikana uusista yrityksistä noin puolet joutuu lopettamaan toimintansa tai ajautuu konkurssiin. Tätä kolmen vuoden ajanjaksoa kutsutaan kuolemanlaaksoksi. Moni yritys ei selviä kuolemanlaaksosta pääoman puutteesta johtuen, mikä olisi voitu estää paremmalla rahoitussuunnittelulla. Ulkopuolisen rahoituksen hakeminen hyvissä ajoin voi auttaa uutta yritystä kuolemanlaakson ylittämisessä.

Lainan määrä

Yhteistyökumppanimme ovat suunnanneet palvelunsa pienille ja keskisuurille yrityksille. Lainaa voidaan myöntää 100 000 euroon asti, mikä mahdollistaa hiukan suurempiakin investointeja.

Korot

Sivustomme kautta myönnettävät lainat vaihtelevat kustannuksiltaan ja kustannusperusteiltaan. Yrityslainasta voidaan sopimuksesta riippuen periä ennalta sovittua kiinteää kuukausimaksua tai kiinteä toimitusmaksu. Vertaile lainatarjousten maksuehtoja ja valitse se vaihtoehto, joka tulee sinulle kokonaisuudessaan edullisimmaksi.

Maksuaika

Lainan lyhentämiseen voi saada 6-18 kuukautta maksuaikaa. Arvioi mahdollisimman tarkasti ennakkoon, kuinka nopealla aikataululla pystyt varmuudella maksamaan lainan takaisin.

Reaalivakuudet

Yrityslainaa uudelle yritykselle voidaan myöntää ilman reaalivakuuksia. Useimmat rahoitusyhtiöt vaativat kuitenkin lainan määrästä riippuen vähintään yhden henkilön omavelkaisen takauksen.

Laskelmat

Laadi aina huolelliset laskelmat ennen lainan hakemista. Yritystoiminnassa kaikki ei aina suju täysin suunnitellusti, joten kannattaa pitää huoli siitä, että selviät lainan takaisinmaksusta yllätyksellisissäkin tilanteissa.

Kilpailutus

Kilpailuttamalla yrityslainan palvelumme avulla löydät itsellesi parhaiten soveltuvat lainaehdot, sekä säästyt ylimääräiseltä vaivalta. Sinun ei tarvitse lähettää lainahakemusta jokaiselle lainanmyöntäjälle erikseen, vaan yksi yhteinen hakulomake riittää.

Yrityslaina uudelle yritykselle rahoitusyhtiön vai pankin kautta?

Moni uusi yritys kääntyy rahoitusta hakiessaan ensimmäisenä pankin puoleen. Pankkilaina onkin vaihtoehdoista halvin, mutta pankkien tiukan seulan vuoksi myöntävän lainapäätöksen saaminen voi olla vastaperustetulle yritykselle vaikeampaa. Pankkilainahakemuksen käsittely voi kestää pitkäänkin, joten kaikista kiireellisimpiin tilanteisiin pankkilaina ei sovellu. Pitkä odotusaika ei myöskään takaa myöntävää lainapäätöstä. Mikäli tilanne ei ole akuutti ja hakijalla on tarjota riittävät vakuudet, soveltuu pankkilaina hyvin yrityksen rahoitusmuodoksi.

Yrityslaina uudelle yritykselle: kuvituskuva

Helpoin ja varmin tapa saada yrityslaina uudelle yritykselle on lainahakemuksen lähettäminen rahoitusyhtiöille. Rahoitusyhtiöt eivät vaadi kiinteitä vakuuksia, eikä tilinpäätösdokumenttien puute ole este lainan myöntämiselle. Hyväntekeväisyydestä ei kuitenkaan ole kyse, vaan vähintään yhden henkilön on toimittava aina lainan omavelkaisena takaajana. Rahoitusyhtiöt painottavat rahoitusriskiä arvioidessaan yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa, joten lainaa hakevan yrityksen kannattaa laatia se erityisen huolellisesti. Lainanhakuprosessi on äärimmäisen nopea, monelta rahoitusyhtiöltä on mahdollista saada myöntävä lainapäätös ja rahat yrityksen pankkitilille jopa samana päivänä. Rahoitusyhtiön myöntämä vakuudeton laina soveltuu siis hyvin äkilliseenkin rahantarpeeseen. Rahoitusyhtiöiden myöntämien lainojen löyhemmät kriteerit ja nopea palvelu kompensoivat pankkilainoja korkeampaa hinnoittelua.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan myöntämiseen?

Henkilötakaukset

Kaikkien rahoitusmuotojen minimivaatimuksena on aina vähintään yhden henkilön omavelkainen takaus. Mikäli yritys ei selviä lainan takaisinmaksusta, jää vastuu takaajalle huolimatta siitä, onko kyseinen henkilö ollut mukana yrityksen toiminnassa. Rahoittaja voi vaatia suuremmille lainoille useamman takaajan.

Maksuhäiriömerkinnät

Yrityksellä tai yrittäjällä ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä. Puutteet luottotiedoissa estävät erittäin todennäköisesti lainan saamisen. Luottotiedot tarkistetaan jokaiselta hakijalta poikkeuksetta.

Lainaa tuoreelle yritykselle: kuvituskuva

Velat

Yrittäjän tai yrityksen velat verottajalle tai muille rahoitusyhtiöille vaikuttavat negatiivisesti rahoituspäätökseen.

Yrityksen oman rahoituksen osuus

Mitä suuremman osuuden kokonaisrahoituksesta uusi yritys tuo pöytään itse, sitä sitoutuneemmalta se vaikuttaa rahoittajan näkökulmasta.

Liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelma kiteyttää rahoittajalle yrityksen liikeidean ja toimintastrategian, sekä antaa käsityksen kilpailutilanteesta nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Uskottava liiketoimintasuunnitelma on tärkeä lainakriteeri ennen kaikkea rahoitusyhtiöille.

Muuta huomioitavaa

  • Lainaa voidaan myöntää suomalaiselle yritykselle, joka toimii Suomessa ja löytyy kaupparekisteristä.
  • Rahoittaja ottaa aina riskin myöntäessään yrityslainaa uudelle yritykselle, jolla ei ole todisteita toiminnan kannattavuudesta. Tästä johtuen uudelta yritykseltä peritään todennäköisesti korkeampaa korkoa kuin pitkään toimineelta korkean luottoluokituksen firmalta.
  • Aloittava yrittäjä voi hakea taloudellista avustusta TE-toimistolta. Starttirahaksi kustuttua tukea maksetaan noin 700e/kk ja sen tarkoituksena on turvata uuden yrittäjän toimeentulo yrityksen ensimmäisen vuoden aikana. Hakemus starttirahaa varten on toimitettava TE-toimistolle ennen kuin yritys on virallisesti perustettu.

Usein kysytyt kysymykset

Lainahakemuksen lähettäminen rahoituspiste.fi- palvelun kautta on täysin maksutonta ja turvallista. Lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa vastaanottamaan tarjottuja lainoja.

Yhteistyökumppanimme myöntävät lainaa 1000 € – 100 000 € riippuen yrityksen lainatarpeesta ja arvioidusta takaisinmaksukyvystä.

Kaikki yhteistyökumppaneidemme myöntämät lainat ovat reaalivakuudettomia. Vähimmäisvaatimuksena lainan myöntämiselle on omavelkainen takaus vähintään yhdeltä henkilöltä. Suurempiin lainoihin saatetaan edellyttää useampi takaaja.

Lainan takaisinmaksuaika on asiakkaan päätettävissä lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä. Maksuaikaa voidaan kuitenkin myöntää korkeintaan 18 kk.

Lainaa voi aina lyhentää, tai sen voi maksaa kokonaan takaisin sovittua nopeammin. Ennenaikaisesta takaisinmaksusta ei koskaan koidu asiakkaalle lisäkuluja, mutta joissakin tapauksissa se voi pienentää lainan ennakkoon arvioituja kokonaiskustannuksia.

Lainaa voi hakea yrityksessä nimenkirjoitusoikeuden omaava vähintään 18-vuotias henkilö. Yrityksen tulee olla Suomen kaupparekisterissä, eikä yrityksen tai yrittäjän luottotiedoissa saa olla maksuhäiriömerkintöjä.