Yrityslaina uudelle yritykselle

Hae yrityslainaa uudelle yritykselle palvelumme avulla. Alta löydät hakemuksen, jonka lähetettyäsi välitämme sen eteenpäin yhteistyökumppaneillemme. Saat lainatarjoukset nopealla aikataululla ja voit valita niistä edullisimman. Hakemuksen lähettäminen ei ole sitovaa.

Hae lainaa

Hakulomakkeen täyttäminen on helppoa ja vie aikaa alle minuutin. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa kysyä lisätietoja hakemukseen liittyen ennen tarjouksen antamista, osalle taas riittää pelkästään hakemuksen tiedot. Nopeimmillaan hakemukseesi vastataan lainatarjouksella jopa tunnissa. Laina kannattaa aina kilpailuttaa useamman rahoituslaitoksen kesken. Saatuasi rahoitusyhtiöiden tarjoukset, käy niiden ehdot läpi tarkasti ja valitse yrityksesi kannalta järkevin vaihtoehto. Sinetöi lainasopimus sähköisellä allekirjoituksella. Sopimuksen solmimisen jälkeen saat lainarahat käyttöösi yleensä viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Nosta rahat ja laita pääoma tehokkaaseen käyttöön.

Käyttöehdot

Uuden yrityksen lainatarpeet

Liiketoiminnan aloittaminen vaatii usein paljon alkupääomaa ja monen yrityksen on turvauduttava lainarahaan käynnistääkseen toimintansa. Uusi yritys voi hakea lainaa esimerkiksi seuraaviin käyttökohteisiin:

  • laite- ja koneinvestoinnit
  • liiketilat mahdollisine vuokravakuuksineen
  • työvoiman palkkaaminen
  • markkinointi
  • verkkosivujen suunnittelu ja toteutus
  • kalusteet
  • ajoneuvot

Tilastot puhuvat karua kieltä: kolmen ensimmäisen vuoden aikana uusista yrityksistä noin puolet joutuu lopettamaan toimintansa tai ajautuu konkurssiin. Tätä kolmen vuoden ajanjaksoa kutsutaan kuolemanlaaksoksi. Moni yritys ei selviä kuolemanlaaksosta pääoman puutteesta johtuen, mikä olisi voitu estää paremmalla rahoitussuunnittelulla. Ulkopuolisen rahoituksen hakeminen hyvissä ajoin voi auttaa uutta yritystä kuolemanlaakson ylittämisessä.

Yrityslaina uudelle yritykselle rahoitusyhtiön vai pankin kautta?

Moni uusi yritys kääntyy rahoitusta hakiessaan ensimmäisenä pankin puoleen. Pankkilaina onkin vaihtoehdoista halvin, mutta pankkien tiukan seulan vuoksi myöntävän lainapäätöksen saaminen voi olla vastaperustetulle yritykselle vaikeampaa. Pankkilainahakemuksen käsittely voi kestää pitkäänkin, joten kaikista kiireellisimpiin tilanteisiin pankkilaina ei sovellu. Pitkä odotusaika ei myöskään takaa myöntävää lainapäätöstä. Mikäli tilanne ei ole akuutti ja hakijalla on tarjota riittävät vakuudet, soveltuu pankkilaina hyvin yrityksen rahoitusmuodoksi.

Helpoin ja varmin tapa saada yrityslaina uudelle yritykselle on lainahakemuksen lähettäminen rahoitusyhtiöille. Rahoitusyhtiöt eivät vaadi kiinteitä vakuuksia, eikä tilinpäätösdokumenttien puute ole este lainan myöntämiselle. Hyväntekeväisyydestä ei kuitenkaan ole kyse, vaan vähintään yhden henkilön on toimittava aina lainan omavelkaisena takaajana. Rahoitusyhtiöt painottavat rahoitusriskiä arvioidessaan yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa, joten lainaa hakevan yrityksen kannattaa laatia se erityisen huolellisesti. Lainanhakuprosessi on äärimmäisen nopea, monelta rahoitusyhtiöltä on mahdollista saada myöntävä lainapäätös ja rahat yrityksen pankkitilille jopa samana päivänä. Rahoitusyhtiön myöntämä vakuudeton laina soveltuu siis hyvin äkilliseenkin rahantarpeeseen. Rahoitusyhtiöiden myöntämien lainojen löyhemmät kriteerit ja nopea palvelu kompensoivat pankkilainoja korkeampaa hinnoittelua.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan myöntämiseen?

Henkilötakaukset

Kaikkien rahoitusmuotojen minimivaatimuksena on aina vähintään yhden henkilön omavelkainen takaus. Mikäli yritys ei selviä lainan takaisinmaksusta, jää vastuu takaajalle huolimatta siitä, onko kyseinen henkilö ollut mukana yrityksen toiminnassa. Rahoittaja voi vaatia suuremmille lainoille useamman takaajan.

Maksuhäiriömerkinnät

Yrityksellä tai yrittäjällä ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä. Puutteet luottotiedoissa estävät erittäin todennäköisesti lainan saamisen. Luottotiedot tarkistetaan jokaiselta hakijalta poikkeuksetta.

Velat

Yrittäjän tai yrityksen velat verottajalle tai muille rahoitusyhtiöille vaikuttavat negatiivisesti rahoituspäätökseen.

Yrityksen oman rahoituksen osuus

Mitä suuremman osuuden kokonaisrahoituksesta uusi yritys tuo pöytään itse, sitä sitoutuneemmalta se vaikuttaa rahoittajan näkökulmasta.

Liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelma kiteyttää rahoittajalle yrityksen liikeidean ja toimintastrategian, sekä antaa käsityksen kilpailutilanteesta nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Uskottava liiketoimintasuunnitelma on tärkeä lainakriteeri ennen kaikkea rahoitusyhtiöille.

Muuta huomioitavaa

  • Lainaa voidaan myöntää suomalaiselle yritykselle, joka toimii Suomessa ja löytyy kaupparekisteristä.
  • Rahoittaja ottaa aina riskin myöntäessään yrityslainaa uudelle yritykselle, jolla ei ole todisteita toiminnan kannattavuudesta. Tästä johtuen uudelta yritykseltä peritään todennäköisesti korkeampaa korkoa kuin pitkään toimineelta korkean luottoluokituksen firmalta.
  • Aloittava yrittäjä voi hakea taloudellista avustusta TE-toimistolta. Starttirahaksi kutsuttua tukea maksetaan noin 700e/kk ja sen tarkoituksena on turvata uuden yrittäjän toimeentulo yrityksen ensimmäisen vuoden aikana. Hakemus starttirahaa varten on toimitettava TE-toimistolle ennen kuin yritys on virallisesti perustettu.

Usein kysytyt kysymykset

Lainahakemuksen lähettäminen rahoituspiste.fi- palvelun kautta on täysin maksutonta ja turvallista. Lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa vastaanottamaan tarjottuja lainoja.

Yhteistyökumppanimme myöntävät lainaa 1000 € – 200 000 € riippuen yrityksen lainatarpeesta ja arvioidusta takaisinmaksukyvystä.

Kaikki yhteistyökumppaneidemme myöntämät lainat ovat reaalivakuudettomia. Vähimmäisvaatimuksena lainan myöntämiselle on omavelkainen takaus vähintään yhdeltä henkilöltä. Suurempiin lainoihin saatetaan edellyttää useampi takaaja.

Lainan takaisinmaksuaika on asiakkaan päätettävissä lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä. Maksuaikaa voidaan kuitenkin myöntää korkeintaan 18 kk.

Lainaa voi hakea yrityksessä nimenkirjoitusoikeuden omaava vähintään 18-vuotias henkilö. Yrityksen tulee olla Suomen kaupparekisterissä, eikä yrityksen tai yrittäjän luottotiedoissa saa olla maksuhäiriömerkintöjä.