Hae yrityslainaa heti netistä

Hae yrityslainaa heti netistä kilpailutuspalvelumme avulla. Alla olevan hakulomakkeen lähettämällä saat eri rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset, joista voit valita sinulle edullisimman. Tarjouspyynnön jättäminen on maksutonta, eikä se sido sinua ottamaan lainaa vastaan.

Hae yrityslainaa

Syötä alla olevaan lomakkeeseen yhteystietosi sekä toivomasi lainasumma ja takaisinmaksuaika. Välitettyämme hakemuksesi yhteistyökumppaneillemme saat pikaiset lainatarjoukset eri rahoitusyhtiöiltä. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa kysyä ennen tarjouksen antamista lisätietoja hakemukseen liittyen, osalle taas riittää pelkästään hakemuksen tiedot. Vertaile lainatarjousten ehtoja ja pohdi mikä yrityslaina sopii yrityksellesi parhaiten. Hyväksyttyäsi parhaan lainatarjouksen maksetaan laina yrityksesi tilille yleensä viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Rahat on joissakin tapauksissa mahdollista saada tilille jopa saman päivän aikana hakemuksen lähettämisajankohdasta ja valitsemastasi luotonantajasta riippuen. Huomaa, että palvelumme kautta lähetettävä lainahakemus ei ole sitova, joten halutessasi sinun ei tarvitse hyväksyä yhtäkään vastaanottamaasi lainatarjousta.

Käyttöehdot

Mitä rahoitusta hakiessa kannattaa ottaa huomioon?

Yrityslainaa moniin käyttökohteisiin

Yrityslainan hakeminen on nykyään selvästi aiempaa helpompaa. Kasvava määrä verkossa operoivia rahoitusyhtiöitä on mahdollistanut lainan saamisen todella nopealla aikataululla ja aiempaa kevyemmillä ehdoilla. Reaalivakuuksien tai tilinpäätösten puuttuminen ei ole enää nykypäivänä este lainan saannille ja yritys voi saada lainarahat tililleen jo yhdessä päivässä.

Yritykset tarvitsevat rahoitusta elinkaarensa kaikissa vaiheissa. Uudet yritykset tarvitsevat usein ulkopuolista rahoitusta alkuinvestointeihin, joita voivat olla esimerkiksi toimitilat, työvoiman palkkaaminen, myytävien tuotteiden valmistuksessa käytettävät materiaalit, varaston täyttäminen, laite- ja konehankinnat tai muu kalusto. Yrityksellä on lisäksi oltava tarpeeksi käyttöpääomaa liiketoiminnan ylläpitämiseen, ja käyttöpääoman kasvattaminen onkin yksi yleisimmistä ulkopuolisen rahoituksen kohteista.

Pidempään menestyksekästä liiketoimintaa harjoittaneet yrityksetkin tarvitsevat yrityslainaa ulkopuolisilta tahoilta. Yrityksen kasvattaminen ja sen vaatimat investoinnit ovat yleinen syy lainan hakemiseen paikkansa vakiinnuttaneelle firmalle. Kasvava yritys voi tarvita esimerkiksi lisää henkilökuntaa, suuremmat toimitilat, tai päivityksiä laitteistoon. Liiketoiminnan laajentaminen ulkomaille, sekä firman kasvattaminen yritysostoin ovat myös yleisiä syitä yrityslainan hakemiselle. Yrityksen on mahdotonta varautua kaikkeen ja toisinaan jokin odottamaton skenaario saattaa tyrehdyttää yrityksen kassavirran. Tällaisissakin tilanteissa yrityslaina saattaa olla varteenotettava vaihtoehto.

Huomioi seuraavat seikat ennen kuin haet lainaa

Rahoitusyhtiöt tekevät lainapäätöksensä tapauskohtaisesti, mutta yrityslainaa hakevan yrityksen ja yrittäjän on täytettävä aina tietyt yleiset ehdot läpäistäkseen seulan. Vähimmäisvaatimuksena on aina lainanhakijan täysi-ikäisyys ja nimenkirjoitusoikeus yrityksessä, minkä lisäksi yrityksen tulee olla merkittynä Suomen kaupparekisteriin.

Maksuhäiriömerkinnät yrityksen tai yrittäjän luottotiedoissa ovat yleisimpiä syitä lainahakemuksen hylkäämiselle. Jokainen lainantarjoaja käy poikkeuksetta läpi asiakkaan tiedot. Mikäli aiemmat maksuhäiriöt eivät ole kovin merkittäviä ja tilanteesi on parantunut selvästi, et kuitenkaan menetä mitään hakemalla lainaa. Voit parantaa mahdollisuuksiasi hankkimalla lainalle itsesi lisäksi toisen omavelkaisen takaajan.

Avoimet velat verottajalle ja muille lainanmyöntäjille vaikuttavat yleensä negatiivisesti lainapäätökseen. Maksamattomat velat ovat rahoitusyhtiölle osoitus madaltuneesta maksukyvystä.

Reaalivakuudet eivät ole välttämättömiä, kun haet lainaa rahoitusyhtiöiltä. Suurin osa rahoituslaitoksista myöntää vakuudetonta lainaa pelkällä henkilötakauksella. Rahoituslaitoksista poiketen pankit vaativat yleensä yritykseltä tai yrittäjältä vakuudet ja yrityksen edellisen tilikauden tilinpäätöksen. Näistä syistä johtuen varsinkin uuden yrityksen on todennäköisempää saada myöntävä lainapäätös rahoitusyhtiöltä kuin pankista. Molemmissa rahoitusvaihtoehdoissa on kuitenkin hyvät ja huonot puolensa. Pankkien kriteerit lainan myöntämiselle ovat tiukemmat ja lainanhakuprosessi pankin kautta saattaa kestää tapauksesta riippuen useita viikkoja. Tiukat kriteerit pienentävät kuitenkin pankkien ottamaa luottoriskiä, mistä johtuen niiden tarjoamat korot ovat markkinoiden alhaisimmat. Rahoituslaitokset puolestaan tekevät lainapäätökset nopeasti ja niiden lainakriteerit ovat kevyemmät, mikä taas näkyy korkeampina lainakustannuksina.

Liiketoimintasuunnitelman on syytä olla kunnossa erityisesti silloin kun haet yrityslainaa vastikään perustetulle yritykselle. Yrityshistorian puutteesta johtuen liiketoimintasuunnitelma voi olla ainut keino todistaa liikeidean potentiaali mahdolliselle rahoittajalle. Jotkin rahoitusyhtiöt ottavat liiketoimintasuunnitelman huomioon lainapäätöstä tehdessään. Liiketoimintasuunnitelmasta tulee käydä ilmi yrityksen liikeidea, markkina- ja kilpailutilanne, tavoiteltu asiakasryhmä, toimialan tulevaisuudennäkymät, yrityksen taloussuunnittelu, yrittäjän koulutus ja aiempi kokemus alalta, sekä SWOT-analyysi, jossa puntaroidaan yrityksen sisäisiä vahvuuksia ja heikkouksia, sekä ulkoisia uhkia ja mahdollisuuksia.

Yrityksen taloudellinen tilanne vaikuttaa lainapäätöksen lisäksi lainan kustannuksiin. Mitä suuremman rahoitusriskin lainantarjoaja ottaa, sitä suuremman koron se todennäköisesti perii myöntämästään lainasta. Näin ollen pidempään tuottavaa liiketoimintaa harjoittanut korkean luottoluokituksen yritys saa yleensä edullisemmat lainaehdot kuin vasta perustettu firma. Rahoituspisteen kautta voit saada lainallesi alimmillaan jopa 1,75% kuukausikoron.

Usein kysytyt kysymykset

Lainaa voidaan myöntää yrityksen yhtiömuodosta riippumatta kenelle tahansa täysi-ikäiselle henkilölle, joka omaa nimenkirjoitusoikeuden lainaa hakevassa yrityksessä. Yrittäjän, sekä yrityksen maksuhistorian on oltava kunnossa ja yrityksen tulee olla merkittynä Suomen kaupparekisteriin. Maksamattomat velat verottajalle ja muille lainantarjoajille saattavat estää lainan saamisen.

Nopeimmillaan voit saada lainapäätöksen jo tunneissa, mutta hakemuksen käsitteleminen saattaa joskus viedä pari pankkipäivää.

Kaikki yhteistyötä kanssamme tekevät rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa ilman reaalivakuuksia. Vähimmäisvaatimuksena lainoille on henkilötakaus yhdeltä tai useammalta henkilöltä lainasumman suuruudesta ja lainaa hakevan yrityksen luottoluokituksesta riippuen.

Palvelumme käyttäminen on täysin ilmaista eikä hakulomakkeen lähettäminen sido sinua mihinkään.

Lainojen korot vaihtelevat luotonmyöntäjästä ja lainaa hakevan yrityksen luottoluokituksesta riippuen. Lainan hinta korreloi luotonantajan ottaman riskin kanssa. Mitä paremmaksi rahoitusyhtiö arvioi yrityksen maksukyvyn, sitä edullisemmat lainaehdot se pystyy tarjoamaan. Halvimmillaan voit saada yrityslainaa 1,75% kuukausikorolla.