Kilpailuta yrityslainat helposti ja nopeasti

Kilpailuta yrityslainat nopeasti sivustomme kautta. Kilpailutus on tehty äärimmäisen helpoksi: täytä vain alla oleva lomake, niin saat lainapäätökset eri rahoitusyhtiöiltä. Hakemuksen lähettäminen on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Hae yrityslainaa: kuvituskuva

Hae yrityslainaa

Henkilötakaus

Lainoille vaaditaan henkilökohtainen takaus. Reaalivakuuksia ei vaadita.

Kaupparekisterimerkintä

Lainaa hakevan yrityksen on oltava suomalainen ja sen on oltava rekisteröitynä kaupparekisteriin.

Ei maksuhäiriömerkintöjä

Lainaa hakevalla yrityksellä tai lainan takaajalla ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä.

Täytä lomake

Lainasumman ja laina-ajan lisäksi tarvitsemme yhteystietosi. Lomakkeen lähettämisen jälkeen välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Saat mahdolliset lainatarjoukset yleensä viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa - parhaimmillaan jo saman päivän aikana.

Hyväksy paras yrityslaina

Lainatarjoukset saatuasi niiden ehtoja kannattaa vertailla. Hyväksy paras lainatarjous ja hylkää muut. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään, joten tarvittaessa voit hylätä kaikki tarjoukset, jos mikään niistä ei ollut yrityksellesi sopiva.

Nosta laina pankkitilille

Rahoituspisteen kanssa yhteistyössä toimivat rahoitusyhtiöt ovat tunnettuja lainanmyöntöprosessin nopeudesta. Allekirjoitettuasi lainasopimuksen saat nostettua rahat tilillesi viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa ja parhaimmillaan jopa samana päivänä.

Mitä kannattaa huomioida ennen lainan hakua?

Kilpailuta laina

Yrityslainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä rahoituskuluilla on merkittävä vaikutus investoinnin kannattavuuteen. Näet nopeasti yleisen korkotason pyytämällä lainatarjouksen sivustomme kautta. Samalla voit vertailla lainojen muitakin ehtoja.

Muista laskelmat

Investointiin ja lainan takaisinmaksuun liittyviä laskelmia kannattaa laatia kirjallisesti esimerkiksi Exceliin, ennen kuin haet lainaa. Koskaan ei kannata velkaantua liian kepeästi, joten valmistaudu rahoituksen hankintaan asianmukaisella vakavuudella.

Määritä maksuaika

Sopivan takaisinmaksuajan määrittäminen onnistuu parhaiten tekemiesi laskelmien pohjalta. Rahoituspisteen kautta hakiessasi lainaa voit määrittää maksuajaksi 6, 12 tai 18 kuukautta.

Huomioi vakuudet

Toisin kuin monet muut toimijat, niin yhteistyökumppanimme eivät vaadi lainanhakijoilta reaalivakuuksia. Yrityslaina voidaan myöntää, jos muiden ehtojen ohella lainalle antavat takauksensa 1-2 henkilöä.

Muista lainaehdot

Henkilötakauksen lisäksi hyvät luottotiedot ja aiempi maksuhistoria ovat tärkeimpiä vaatimuksia myönteiselle lainapäätökselle. Lisäksi yrityksen on oltava suomalainen ja sen on oltava rekisteröitynä kaupparekisteriin.

Kartoita kaikki vaihtoehdot

Internetin välityksellä operoivat luotonantajat eivät ole suinkaan ainoa vaihtoehto rahoituksen lähteeksi. Tilanteestasi riippuen saatat olla oikeutettu esimerkiksi Finnveran tai muiden vastaavien instanssien myöntämiin lainoihin. Myös pankkilainat ovat aina vaihtoehto.

Yrityslainat erilaisiin tilanteisiin

Kasvavia yrityksiä vaivaa usein krooninen rahapula. Vanhan liiketoiminnan laajentaminen ja uuden yrityksen perustaminen vaativat runsaasti rahoitusta. Harvemmin tätä kasvua pystyy rahoittamaan pelkästään yrityksen tai yrittäjän omalla pääomalla – näissä tilanteissa yrityslainan hakeminen tulee monella eteen. Lainarahan käyttäminen on lisäksi rahoituksen teoriankin mukaan useissa tilanteissa järkevää, sillä omakaan pääoma ei ole ilmaista. Omalle pääomalle syntyy kustannuksia esimerkiksi vaihtoehtoiskustannuksen kautta: voisit käyttää saman rahan johonkin tuottavampaan toimintaan, joten menetät sen makuuttamisella jatkuvasti tuottoja.

Yrityslainat netistä: kuvituskuva

Suomen Pankin teettämän tutkimuksen mukaan PK-yritysten yleisimmät syyt yrityslainan hakemiselle koskevat mm. kone- ja laiteinvestointeja, käyttöpääoman vahvistamista, aineettomia investointeja, rahoitusrakenteen vahvistamista sekä yritysjärjestelyitä. Rahoituspiste on erikoistunut pieniin ja keskisuuriin lainoihin – yhteistyökumppaniemme kautta myönnettävien lainojen avulla voitkin täyttää näitä tai monia muita rahoitustarpeita. Suuret lainatarpeet saattavat koskea kansainvälistymistä, toiminnan laajentamista yritysostoin tai merkittäviä kone- ja laiteinvestointeja. Näissä tilanteissa voimme olla tarvittaessa apuna niin, että täydennämme muualta hakemaasi suurempaa lainaa, jos et saa tätä kautta kaikkea tarvitsemaasi pääomaa.

Aiemmin yrityslainoja on ollut merkittävästi vaikeampi hakea ja saada. Nykyajan rahoitusyhtiöt ovatkin heränneet tähän markkinahäiriöön, ja ruvenneet tarjoamaan helposti ja nopeasti saatavilla olevia lainoja. Lainan haku onnistuu netistä jopa 1-2 pankkipäivän aikana, eikä lainan saamiseksi joudu antamaan vastaavaa dokumenttipinoa kuin perinteistä pankkilainaa hakiessa. Myös vakuuksia vaaditaan aiempaa huomattavasti maltillisempi määrä. Nämä yrityslainat ovatkin erityisen hyviä akuutteihin lainatarpeisiin. Tällaisia tarpeita saattaa syntyä esimerkiksi tuotannon kannalta kriittisen koneen hajoamisesta, yllättävän laskun seurauksena tai aina yhtä ikävästä luottotappiosta johtuen. Kevyemmät vaatimukset ja nopeampi lainanhakuprosessi nostaa luotonantajan riskiä, joten tästä johtuen lainan hinta on esimerkiksi pankkilainaan nähden korkeampi.

Mitkä tekijät vaikuttavat yrityslainan myöntämiseen?

Yhteistyökumppaniemme yrityslainat myönnetään aina yksilöllisen harkinnan mukaan. Rahoitusyhtiöillä on kuitenkin joitain yleisiä ehtoja, jotka hakijayrityksen on vähintään täytettävä, jotta positiivinen lainapäätös on ylipäätään mahdollista saada. Näitä ovat yrityksen ja sen taustalla toimivien henkilöiden puhtaat luottotiedot, riittävät henkilötakaukset, olemassaoleva suomalainen kaupparekisterimerkintä sekä yrityksen riittävän hyvä taloudellinen tilanne.

Maksuhäiriöt

PK-yrityksillä yritystoiminta henkilöityy usein yhteen tai pieneen määrään yrittäjiä, joten lainapäätöksen yhteydessä lainan takaajien ja lainaa hakevan yrityksen maksuhäiriömerkinnät tarkistetaan. Aiemmat maksuhäiriöt ovat yleisimpiä esteitä myönteiselle lainapäätökselle. Tilanteet ovat kuitenkin yksilöllisiä, joten lainatarjouksen pyytämisestä ei ole mitään haittaakaan, jos yritykseltäsi löytyy jotain pieniä aiempia merkintöjä, mutta tilanne on tästä parantunut.

Yrityslainaa nopeasti: kuvituskuva

Vakuudet

Reaalivakuuksien antaminen on monelle yrittäjälle vaikeaa tai jopa mahdotonta, jonka vuoksi yhteistyökumppanimme eivät vaadi reaalivakuuksia lainoja varten. Lainaa varten riittää henkilötakaus 1-2 henkilöltä. Tämä on merkittävä parannus aiemmin kankeille rahamarkkinoille, kun yhä useamman toimijan on mahdollista saada yrityslainaa.

Suomalainen kaupparekisterimerkintä

Lainaa hakevan yrityksen on löydyttävä kaupparekisteristä ja sen on oltava suomalainen. Tämä koskee näin ollen erityisesti uusia yrityksiä: yrityksen on oltava jo perustettu, ennen kuin lainaa on mahdollista hakea.

Taloudellinen tilanne

Yrityksen taloudellisella tilanteella on vaikutusta ensinnäkin myönteisen lainapäätöksen saamiseen ja toisekseen lainan hintaan. Mitä heikompi tilanne yrityksellä on, sitä enemmän rahoittajalla on riskiä, jonka vuoksi myös lainan hinta on korkeampi – jos lainaa ylipäätään voidaan myöntää. Taloudellista tilannetta arvioidessa katsotaan useimmiten ensinnäkin yrityksen liikevaihtoa ja toisekseen kannattavuuteen, maksuvalmiuteen ja omavaraisuuteen liittyviä tunnuslukuja.

Miten lainatarjouksia kannattaa vertailla?

Yrityslainojen hinnoitteluperuste on useimmiten joko kuukausittaiseen korkoon tai kiinteään toimitusmaksuun perustuva. Osassa lainoista saattaa olla lisäksi erilaisia pieniä lisäkuluja. Vertailu ei näin ollen onnistu välttämättä aivan suoraan. Lainatarjouksia kannattaakin vertailla niin, että laskelmissa huomioidaan kaikki kulut koko laina-ajalta.

Lainatarjouksia lukiessa on hyvä kiinnittää myös huomiota mahdollisiin ehtoihin, jotka liittyvät lainan ennenaikaiseen takaisinmaksuun. Useimmiten yrityslaina on mahdollista maksaa ennenaikaisesti takaisin ilman lisäkuluja, mutta asia on aina syytä varmistaa lainatarjouksesta.

Erilaisista ehdoista ja hinnoitteluperusteista johtuen yrityslainat kannattaa aina kilpailuttaa. Sivustomme kautta saat kilpailutuksen liikkeelle muutamassa minuutissa: täytä vain sivuston yläosassa oleva lomake, niin hoidamme asian puolestasi.

Usein kysytyt kysymykset

Yrityslainat soveltuvat kaikille yhtiömuodoille. Lainan saannin vähimmäisehtona ovat hyvät luottotiedot sekä hyvä maksuhistoria. Lainoille vaaditaan myös henkilötakaus. Yrityksen on lisäksi oltava rekisteröitynä Suomen kaupparekisteriin ja sen on toimittava Suomessa.

Hakijalla on oltava yrityksen nimenkirjoitusoikeus.

Laina kannattaa ensinnäkin aina kilpailuttaa. Kilpailutus onnistuu helposti palvelumme kautta. Toisekseen lainanhakuun on hyvä valmistautua huolella: kartoita lainatarpeesi kunnolla ja tee investointiin ja sen takaisinmaksuun liittyen tarvittavat laskelmat, jotta sinulle ei tule myöhemmin mitään epämiellyttäviä yllätyksiä. Rahoituksen hankkiminen on järkevää, kunhan siihen suhtautuu asian vaatimalla vakavuudella.

Lainaa myönnetään 1000 eurosta 100 000 euroon.

Lainoille ei vaadita reaalivakuuksia. 1-2 henkilön takaus on riittävä.

Rahoituspisteen kanssa yhteistyössä toimivat rahoitusyhtiöt ovat erikoistuneet joustavaan ja nopeaan yritysrahoitukseen. Tästä johtuen lainapäätös on usein mahdollista saada jopa saman päivän aikana, jos lainaa haetaan heti aamulla.