Kilpailuta yrityslaina alle minuutissa

Kilpailuta yrityslaina ja säästä selvää rahaa! Lainan haku onnistuu helposti sähköisen lainahakemuksen avulla. Täytä vain alla oleva lomake, niin saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Hae yrityslainaa: kuvituskuva

Hae yrityslainaa

Henkilötakaus

Lainoille vaaditaan henkilökohtainen takaus. Reaalivakuuksia ei vaadita.

Kaupparekisterimerkintä

Lainaa hakevan yrityksen on oltava suomalainen ja sen on oltava rekisteröitynä kaupparekisteriin.

Ei maksuhäiriömerkintöjä

Lainaa hakevalla yrityksellä tai lainan takaajalla ei saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä.

Lähetä lomake

Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin välitämme yrityslainahakemuksesi yhteistyökumppaneillemme. Taustatietojen tarkistamisen jälkeen saat lainatarjoukset sähköpostiisi. Lainan kilpailutus onnistuu näin äärimmäisen nopeasti. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään!

Hyväksy paras lainatarjous

Saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Vertaile huolellisesti lainojen korot ja muut ehdot. Vertailun jälkeen hyväksy paras yrityslaina ja hylkää muut.

Nosta rahat tilillesi

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen saat lainan mahdollisesti heti tilille - yleensä kuitenkin jo seuraavaan pankkipäivään mennessä. Nosta siis rahat ja lähde kehittämään liiketoimintaasi!

Mitä kannattaa huomioida ennen lainan hakua?

Kilpailutus

Yrityslainan kilpailutus on paras asia, jonka voit tehdä. Lainatarjousten pyytäminen onnistuu helposti ja nopeasti netistä sivustomme kautta, joten kilpailutusta varten et joudu käymään fyysisesti rahoittajan puheilla. Näin säästät sekä aikaa että rahaa.

Laskelmat

Liian kepoisasti ei kannata koskaan velkaantua, joten muista laatia kunnon laskelmat ennen lainahakemusten täyttämistä. Laskelmissa kannattaa kiinnittää huomiota yrityksen yleiseen taloustilanteeseen ja kassavirtaan. Lainanlyhennyksistä on selvittävä, vaikka yrityksen talous sakkaisi – huomioi siis myös epäedulliset skenaariot.

Maksuaika

Yrityslaina on mahdollista saada 6-18 kuukauden maksuajalla. Mikä on lainantarpeesi ja yrityksesi taloustilanteen huomioiden sellainen maksuaika (ja tätä myöden kuukausittainen lyhennyssumma), josta selviät varmasti? Lainatarjouksesta näet tarvittavat tiedot, jotta voit tehdä arvion maksuajan riittävyydestä.

Vakuudet

Rahoitusyhtiöt eivät vaadi yleensä reaalivakuuksia, mutta henkilötakaus vaaditaan useimpiin lainoihin. Muista siis harkita tarkasti, että onko yrityslainan takaisinmaksusuunnitelma laadittu asianmukaisesti ja realistisin ennustein. Näin et joudu myöhemmin ongelmiin lainanlyhennysten kanssa.

Korot

Yhteistyökumppaniemme yrityslainojen kustannukset – ja kustannusperusteet – vaihtelevat suuresti. Lainasta saatetaan maksaa kiinteää kuukausikorkoa tai pelkkä kiinteä toimituspalkkio. Kustannusten vertailu ei onnistu välttämättä suoriltaan, joten käytä aikaa siihen, että muutat kustannukset vertailukelpoisiksi.

Yrityslainan määrä

Sivustomme kautta voit hakea lainaa 100 000 euroon asti. Lainamäärä riittää siis hyvin pieniin ja keskisuuriin rahoitustarpeisiin. Erityisen hyvin rahoitus soveltuu akuuttiin rahoitustarpeeseen lainanhakuprosessin nopeudesta johtuen.

Yrityslaina erilaisiin tarpeisiin

Yrityslainan avulla voit rahoittaa mitä moninaisempia tarpeita. Tarvitseeko yrityksesi kipeästi uutta laitetta, jotta tuotannon tehokkuus pysyy korkealla tasolla? Vai onko yritykselläsi kassavirran kanssa ongelmia liian pitkien maksuaikojen tai varastoon sitoutuneen pääoman vuoksi? Investoinnit ja käyttöpääoman tarve ovat yleisimmät syyt rahoituksen hakemiselle, mutta tarpeita löytyy niin paljon kuin yrityksiäkin. Sivustomme kautta löytyvien lainojen avulla voit ratkaista muun muassa seuraavanlaisia ongelmia:

– Suuremman investoinnin rahoitus osittain tai kokonaan
– Laiteinvestoinnin rahoitus
– Käyttöpääoman korottaminen
– Luottotappion tai muun yllättävän tapahtuman tuoma rahoitustarve
– Yrityskaupan rahoitus
– Factoringin eli laskujen myynnin lopettaminen ja tästä seuranneen kassavirtavajeen paikkaaminen
– Yritystoiminnan laajentaminen
– Uuden henkilökunnan palkkaaminen

Yrityslaina: kuvituskuvaYleinen käyttökohde verkon kautta haettaville vakuudettomille yrityslainoille on isompien lainojen täydentäminen. Yritys saattaa hakea pankista suurempaa lainaa, joka ei aivan riitä yrityksen tarpeisiin. Näissä tilanteissa pankkilainaa on helppo täydentää lisälainalla. Menettelyn etuna on se, että yrityslainan kokonaiskustannukset pysyvät näin maltillisina.

Toinen yleinen käyttökohde lainoille on akuutin kassavirtaongelman paikkaaminen. Yrityksellä saattaa olla esimerkiksi suuri projekti piakkoin päätöksessään, mutta pankkitili on ennen kyseisen projektin laskuttamista tiukilla. Toisaalta myös laskukaupassa käytettävät maksuehdot saattavat aiheuttaa kassavirtaongelmia. Näissä tilanteissa yrittäjän on helppo hakea nopeaa lainaa, jonka voi maksaa sitten takaisin, kun laskuista on saatu rahat tilille.

Mistä kaikkialta lainaa voi hakea?

Yritystoimintaa voidaan rahoittaa monipuolisesti erilaisilla instrumenteilla. Perinteinen yrityslaina on yksi tehokas keino, mutta lisäksi toimintaa voidaan rahoittaa mm. joukkorahoituksella tai pääomasijoituksilla.

Rahoitusta hakiessa seuraavat kanavat ovat tutustumisen arvoisia.

Yrityslainan myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä

Yrityslainat myönnetään aina yksilöllisin ehdoin. Vähimmäisvaatimus lainan saannille on se, että yritys on merkitty kaupparekisteriin. Lisäksi lainan saantiin vaikuttavat muun muassa seuraavat seikat.

Maksuhäiriöt

Aiemmat maksuhäiriöt tai pahimmassa tapauksessa puutteelliset luottotiedot saattavat olla este yrityslainan saannille. Vaikka lainaa hakeekin yritys, niin pienten ja keskisuurten yritysten kohdalla yritystoiminta henkilöityy usein yhteen tai pieneen määrään yrittäjiä. Tästä syystä myös lainaa hakiessa näiden henkilöiden taustat tarkistetaan. Myös häiriöt ja merkinnät yrityksen omassa maksuhistoriassa voivat olla este lainan saannille.

Yrityslainaa nopeasti: kuvituskuva

Vakuudet

Yrityslainaan ei vaadita reaalivakuuksia, mutta henkilötakaus vaaditaan. Lainantarjoajasta ja lainasummasta riippuen takaus on oltava 1-2 henkilöltä.

Kassavirta

Yrityksen kassavirran on oltava kunnossa, jotta yritys voi selvitä tulevaisuuden vastuistaan ja veloistaan. Pienemmissä lainoissa kassavirtaa ei välttämättä sen tarkemmin tarkasteta, mutta varsinkin suuremmissa lainoissa luotottaja saattaa vaatia erilaisia raportteja säännöllisen kassavirran todentamiseksi.

Taloudellinen tilanne

Kassavirran lisäksi lainan myöntäjää kiinnostaa usein yrityksen taloudellinen tilanne ylipäätään. Tämä selviää yrityksen tilinpäätöstiedoista.

Liiketoimintasuunnitelma

Varsinkin uusien yritysten kohdalla liiketoimintasuunnitelma on usein ainoa keino, jolla liiketoiminnan “terveys” voidaan todentaa, koska historiatietoja tuloista ja menoista ei ole saatavilla. Uusien yrittäjien kannattaakin laatia liiketoimintasuunnitelma mahdollisimman hyvin – rahoituksen hakemisen lisäksi tästä on ihan suoraa hyötyä liiketoiminnan aloittamista varten, kun erilaisia skenaarioita on pohdittu analyyttisesti ja johtopäätökset on kirjattu selkeästi ylös.

Usein kysytyt kysymykset

Yrityslaina soveltuu kaikille yhtiömuodoille (toiminimi, osakeyhtiö, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja osuuskunta). Myönteisen lainapäätöksen vähimmäisehtona on usein kunnossa olevat luottotiedot sekä hyvä maksuhistoria. Lisäksi lainalle vaaditaan henkilötakaus. Mikäli yrityksen liiketoiminta on näiden lisäksi vakaalla pohjalla, niin lainan saannissa ei yleensä tule mitään ongelmia.

Voit hakea lainaa 1000 € – 100 000 €. Lainan määrään vaikuttaa mm. yrityksen taloustilanne, tulevaisuuden näkymät ja muut vastaavat yrityskohtaisesti arvioitavat seikat.

Lainan hinta vaihtelee suuresti rahoitusyhtiöstä ja lainaa hakevasta yrityksestä riippuen. Laina myös hinnoitellaan eri yhtiöissä eri tavalla: lainasta saatetaan peritään kiinteä kuukausittainen korko tai pelkkä kertaluonteinen kiinteä toimituspalkkio. Alhaisimmillaan lainaa voi saada jopa 1,75% kuukausikorolla, jota voi pitää jo halpana.

Maksuaikaa on mahdollista saada 6-18 kuukautta.

Reaalivakuuksia ei vaadita, mutta henkilötakaus sen sijaan vaaditaan.

Parhaimmassa tapauksessa saat lainapäätöksen tunnissa ja lainan yrityksesi tilille samana päivänä. Lainanmyöntäjästä ja hakemuksen lähettämisajankohdasta riippuen saattaa koko prosessi kestää pari arkipäivää.

Suurin osa rahoitusyhtiöistä ei myönnä lainaa henkilölle, jonka luottotiedoissa esiintyy maksuhäiriömerkintöjä.

Rahoituspiste.fi- palvelun käyttäminen on asiakkaalle täysin maksutonta. Asiakas ei myöskään sitoudu hyväksymään yhteistyökumppaneiltamme saamiaan lainatarjouksia.

Omavelkainen takaus on sitoumus, joka velvoittaa takaajan maksamaan lainan kokonaisuudessaan takaisin lainanmyöntäjälle, mikäli päävelallinen ei itse kykene takaisinmaksuun. Omavelkainen takaaja vastaa velasta koko omaisuudellaan.

Tavoitat meidät parhaiten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rahoituspiste@rahoituspiste.fi. Autamme sinua parhaamme mukaan kaikissa mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä.

Voit pyytää tietojen oikaisua asiakaspalvelumme rahoituspiste@rahoituspiste.fi kautta. Pyrimme välittämään oikeat tiedot yhteistyökumppaneillemme mahdollisimman pikaisesti, jotta saat oikein perustein sinulle räätälöidyt lainatarjoukset.

Yrityslaina soveltuu myös uudelle yritykselle. Yrityksen täytyy silti olla rekisteröity kaupparekisteriin eli yritys pitää perustaa ennen lainan hakemista, vaikka itse liiketoiminta ei vielä olisikaan alkanut.