Kilpailuta yritysluotto nopeasti netissä

Yritysluotto on loistava apu akuuttiin rahantarpeeseen. Sivustomme kautta voit kilpailuttaa yritysluotot 1000 € – 200 000 € väliltä. Täytä vain alla oleva lomake niin saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Muista, että lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Hae yritysluottoa

Yrityslainan haku onnistuu helposti täyttämällä alla oleva lomake. Lomakkeen täytön jälkeen välitämme lainapyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa kysyä lisätietoja hakemukseen liittyen, osalle taas riittää pelkästään hakemuksen tiedot. Lainatarjousten saannin jälkeen niiden ehtoja kannattaa vertailla. Mikä yritysluotto on sinulle edullisin tai esimerkiksi takaisinmaksuajan osalta sopivin? Hyväksy paras yritysluotto ja hylkää muut. Hyväksymisen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat yrityslainan tilillesi mahdollisesti jo seuraavaan päivään mennessä. Nosta rahat ja lähde kehittämään liiketoimintaasi!

Käyttöehdot

Yritysluotto liiketoiminnan apuna

Useat yritykset tarvitsevat liiketoimintansa turvaamiseksi rahoitusta ulkopuoliselta taholta. Yrityksen omat resurssit eivät aina riitä yrityksen kasvattamiseen ja esimerkiksi erilaiset investoinnit voivat olla mahdottomuus ilman yrityslainaa. Yritys voi rahoittaa investoinnit yritysluotolla kokonaan tai osittain. Investoinnin kohteita voivat olla esimerkiksi uudet laitteet ja työvälineet, toimistokalusteet ja muu sisustus, uudet liiketilat tai vaikkapa varaston täydentäminen. Lisäksi työvoiman palkkaaminen on monelle yritykselle suuri menoerä. Käyttöpääoman kasvattaminen ja yrityskaupat ovat myös hyvä syy hakea rahoitusta. Usein yritykselle tulee jossakin vaiheessa odottamattomia kuluja. Tällaisissa tilanteissa yritysluotto on oiva apu.

Mistä yrityslainaa voi hakea?

Verkon kautta on nykyään helppo hakea yritysluotto sähköisellä hakulomakkeella. Hakemuksen lähettäminen vie kokonaisuudessaan aikaa vain muutaman minuutin ja joiltakin rahoituslaitoksilta voit saada lainapäätöksen jo tunnin päästä hakemuksen täyttämisestä. Hakuprosessi on äärimmäisen vauhdikas verrattuna pankkeihin, joiden käsittelyajat ovat moninkertaisesti pidemmät.

Rahoitusyhtiöille riittää useissa tapauksissa pelkkä henkilötakaus, ja varsinkin pieni yrityslaina voidaan yleensä myöntää ilman reaalivakuuksia. Tästä syystä yritysluotto soveltuu myös uusille yrityksille. Yrityksen on oltava kuitenkin jo perustettu ja jotkut rahoitusyhtiöt vaativat esimerkiksi 6 kuukauden toimintahistoriaa. Vaikka vakuuksia ei tarvita, vaativat rahoitusyhtiöt silti moitteettomat luottotiedot yritykseltä ja yrityksen johdolta, jotta yritysluotto voidaan myöntää. Myös verovelka estää yritysluoton myöntämisen. On myös hyvä huomata, että riskin minimoimiseksi suurempien lainasummien kohdalla voidaan vaatia useampia takaajia.

Akuutissa rahantarpeessa olevan yrityksen saattaa olla järkevintä hakea nopea yritysluotto juuri rahoitusyhtiöiltä. Hakuprosessi on kaikista vaihtoehdoista nopein ja onnistumisen todennäköisyys suurin. Rahoitusyhtiö hyväksyy useissa tapauksissa saman lainahakemuksen, jonka pankki on hylännyt.

Pankki on perinteisempi reitti hakea yritysluotto. Pankit ovat kriteereissään rahoitusyhtiöitä tiukempia ja käsittelyajat saattavat venyä pitkiksi. Pankit saattavat vaatia yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta reaalivakuudeksi, mutta monesti pelkkä henkilötakauskin riittää . Reaalivakuutena voi olla esimerkiksi asunto, auto tai arvopaperit. Myös yrityksen nimissä oleva kiinteä omaisuus hyväksytään vakuudeksi. Muiden rahoittajien tapaan pankit vaativat yritykseltä ja yrityksen johtoryhmältä puhtaat luottotiedot, eikä verovelkaa saa olla. Tiukempien vaatimusten vastapainona pankin kautta saa usein yrityslainaa muita rahoitusväyliä alhaisemmalla korolla.

Finnvera on valtion oma erityisrahoitusyhtiö, josta yritysluottoa voidaan hakea. Finnvera yrityslaina voi olla enintään 80% yrityksen hakeman lainan kokonaissummasta. Vähintään 20% rahoituksesta on tultava muualta, esimerkiksi pankilta. Finnvera takaa myös pankkilainoja. Takauksen ansiosta pankin ei tarvitse vaatia yritykseltä tai yrittäjältä vastaavia vakuuksia kuin normaalisti. Rahoituspäätöstä tehdessään Finnvera arvioi yrityksen menestymismahdollisuuksia. Yrityksen liiketoimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat käydään huolellisesti läpi ja toimialan markkinatilanne, tulevaisuudennäkymät, sekä paikallinen kilpailutilanne analysoidaan. Myös yrittäjän koulutusta ja kokemusta toimialalta pidetään tärkeänä yritysluoton myöntämisestä päätettäessä.

Kenelle yritysluotto myönnetään ja mitä lainaa hakiessa tulee huomioida?

Yritysluotto voidaan myöntää suomalaiselle kaupparekisterissä olevalle yritykselle. Yrityksen yhtiömuoto ei vaikuta yritysluoton saamiseen. Riskiä arvioidessaan pankit ja rahoituslaitokset arvioivat eri seikkojen perusteella yrityksen takaisinmaksukykyä ja tekevät päätöksen niiden pohjalta.

Puhtaat luottotiedot ovat ehdottomasti tärkein seikka yritysluottoa hakiessa. Mikäli luottotiedoistasi löydetään maksuhäiriöitä, hylätään hakemuksesi todennäköisesti välittömästi ja yritysluotto jää saamatta. Pankit ja rahoituslaitokset tarkastavat aina lainapäätöstä tehdessään yrityksen ja yritysjohdon luottotiedot. Vaikka yrityksen nimissä ei olisi aiempia maksuhäiriöitä, kariutuu hakuprosessi yrittäjän henkilökohtaisiin maksuhäiriömerkintöihin. Myös verovelka estää yritysluoton myöntämisen. Maksuhäiriömerkinnät ja verovelka ovat selkeä osoitus hakijan heikosta takaisinmaksukyvystä ja tästä syystä riski on pankeille ja rahoituslaitoksille liian korkea.

Jokainen yritysluotto vaatii yleensä vähintään henkilötakauksen. Takaus alentaa rahoittajan riskiä, sillä näin yritysluoton takaisinmaksu ei ole pelkästään yritystoiminnan menestyksen varassa. Henkilötakaus on lisäksi yritysluoton myöntäjälle selkeä signaali siitä, että lainanhakija uskoo omaan ideaansa sen verran, että on valmis takaamaan sen omalla omaisuudellaan.

Hyvä liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma vaikuttavat usein positiivisesti siihen, että yritysluotto voidaan antaa. Mikäli yritys pystyy vakuuttamaan rahoittajan liiketoimintansa kannattavuudesta selkeästi laaditun suunnitelman avulla, todennäköisyys saada yritysluotto kasvaa huomattavasti. Varsinkin uudemmalle yritykselle yritysluottoa hakevan on syytä panostaa liiketoimintasuunnitelmaan, koska tilinpäätöksiä tai muuta yrityshistoriaa ei ole. Vanhemmat ja vakavaraisemmat yritykset saavat yleensä yritysluottoa helpommin, koska aiempaa dataa toiminnasta on jo tarjolla ja rahoittajan ei tarvitse tyytyä pelkkään spekulaatioon. Yrityksen toimialan tulevaisuuden näkymiä saatetaan arvioida muiden kriteerien lisäksi.

Lainan käyttötarkoituksesta kannattaa tehdä niin kattava selvitys kuin mahdollista. Selkeät ja realistiset laskelmat antavat hyvän kuvan rahoittajalle ja parantavat mahdollisuuksia saada myöntävä päätös.

Aiheesta lisää

Usein kysytyt kysymykset

Yritysluottoa on mahdollista saada maksimissaan 200 000 euroa. Maksimisumma on kuitenkin tapauskohtainen, sillä yrityksen yksilöllisellä tilanteella on vaikutusta siihen, kuinka paljon rahoitusyhtiöt ovat valmiita kyseiselle yritykselle lainaamaan.

Voit maksaa lainan takaisin 1-18 kuukauden takaisinmaksuajalla. Pitkien maksuaikojen etuna on joustavuus, mutta miinuksena hieman kalliimmat kulut. Yritysluotto kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, jotta saat parhaat mahdolliset ehdot juuri sinulle. Sivustomme kautta kilpailutat rahoitusyhtiöiden yrityslainat helposti ja nopeasti.

Vakuudeton yritysluotto tarkoittaa, että laina myönnetään pelkällä henkilötakauksella ilman reaalivakuuksia.

Yrityslimiitti on yritysluotto, jota hyödyntämällä yrityksellä on mahdollisuus saada lainarahaa käyttöönsä tarpeen mukaan tiettyyn ennalta sovittuun luottorajaan asti.

Yritysluotolle ei välttämättä ole edellytyksiä jos yrityksellä ei ole ollut kannattavaa liiketoimintaa tarpeeksi pitkään tai jos sillä ei ole riittävästi kassavirtaa. Vakuuksien puute, aiemmat maksuhäiriöt tai muut avoimet lainat voivat myös olla este lainan saannille. Näiden lisäksi firman oman pääoman riittämättömyys on yksi syy evättyyn yritysluottoon.

Rahoittaja määrittelee luoton hinnan tapauksesta riippuen. Mitä parempana rahoittaja pitää luottoa hakevan yrityksen takaisinmaksukykyä, sitä edullisemmat lainaehdot se voi tarjota. Pidempään alalla tuloksekkaasti toimineelle yritykselle myönnetään todennäköisemmin yritysluotto pienemmällä korolla kuin vastikään perustetulle yritykselle, jolla ei ole vielä näyttöä menestyksekkäästä liiketoiminnasta. Yritysluotto kustannukset määritellään siis pitkälti rahoittajan oman riskin mukaan.