Kilpailuta yritysluotto nopeasti netissä

Yritysluotto on loistava apu akuuttiin rahantarpeeseen. Sivustomme kautta voit kilpailuttaa luotot 1000 € – 200 000 € väliltä. Täytä vain alla oleva lomake niin saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Muista, että lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Hae yritysluottoa

Yrityslainan haku onnistuu helposti täyttämällä alla oleva lomake. Lomakkeen täytön jälkeen välitämme lainapyyntösi yhteistyökumppaneillemme. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa kysyä lisätietoja hakemukseen liittyen, osalle taas riittää pelkästään hakemuksen tiedot. Lainatarjousten saannin jälkeen niiden ehtoja kannattaa vertailla. Mikä laina on sinulle edullisin tai esimerkiksi takaisinmaksuajan osalta sopivin? Hyväksy paras yritysluotto ja hylkää muut. Hyväksymisen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat yrityslainan tilillesi mahdollisesti jo seuraavaan päivään mennessä. Nosta rahat ja lähde kehittämään liiketoimintaasi!

Käyttöehdot

Yritysluotto liiketoiminnan apuna

Useat yritykset tarvitsevat liiketoimintansa turvaamiseksi rahoitusta ulkopuoliselta taholta. Yrityksen omat resurssit eivät aina riitä yrityksen kasvattamiseen ja esimerkiksi erilaiset investoinnit voivat olla mahdottomuus ilman yrityslainaa. Yritys voi rahoittaa investoinnit lainarahalla kokonaan tai osittain. Investoinnin kohteita voivat olla esimerkiksi uudet laitteet ja työvälineet, toimistokalusteet ja muu sisustus, uudet liiketilat tai vaikkapa varaston täydentäminen. Työvoiman palkkaaminen on monelle yritykselle suuri menoerä. Käyttöpääoman kasvattaminen ja yrityskaupat ovat myös hyvä syy hakea rahoitusta. Usein yritykselle tulee jossakin vaiheessa odottamattomia kuluja. Tällaisissa tilanteissa yritysluotto on oiva apu.

Mistä yrityslainaa voi hakea?

Verkon kautta on nykyään helppo hakea yritysluottoa sähköisellä hakulomakkeella. Hakemuksen lähettäminen vie kokonaisuudessaan aikaa vain muutaman minuutin ja joiltakin rahoituslaitoksilta voit saada lainapäätöksen jo tunnin päästä hakemuksen täyttämisestä. Hakuprosessi on äärimmäisen vauhdikas verrattuna pankkeihin, joiden käsittelyajat ovat moninkertaisesti pidemmät.

Rahoitusyhtiöille riittää useissa tapauksissa pelkkä henkilötakaus, eikä reaalivakuuksia tarvita. Tästä syystä yritysluotto soveltuu myös uusille yrityksille. Yrityksen on oltava kuitenkin jo perustettu ja jotkut rahoitusyhtiöt vaativat esimerkiksi 6 kuukauden toimintahistoriaa. Vaikka vakuuksia ei tarvita, vaativat rahoitusyhtiöt silti moitteettomat luottotiedot yritykseltä ja yrityksen johdolta. Myös verovelka estää lainan myöntämisen. On myös hyvä huomata, että riskin minimoimiseksi suurempien lainasummien kohdalla voidaan vaatia useampia takaajia.

Akuutissa rahantarpeessa olevan yrityksen saattaa olla järkevintä hakea yrityslainaa juuri rahoitusyhtiöiltä. Hakuprosessi on kaikista vaihtoehdoista nopein ja onnistumisen todennäköisyys suurin. Rahoitusyhtiö hyväksyy useissa tapauksissa saman lainahakemuksen, jonka pankki on hylännyt.

Pankki on perinteisempi reitti hakea yritysluottoa. Pankit ovat kriteereissään rahoitusyhtiöitä tiukempia ja käsittelyajat saattavat venyä pitkiksi. Pankit saattavat vaatia yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta reaalivakuudeksi, mutta monesti pelkkä henkilötakauskin riittää . Reaalivakuutena voi olla esimerkiksi asunto, auto tai arvopaperit. Myös yrityksen nimissä oleva kiinteä omaisuus hyväksytään vakuudeksi. Muiden rahoittajien tapaan pankit vaativat yritykseltä ja yrityksen johtoryhmältä puhtaat luottotiedot, eikä verovelkaa saa olla. Tiukempien vaatimusten vastapainona pankin kautta saa usein yrityslainaa muita rahoitusväyliä alhaisemmalla korolla.

Finnvera on valtion oma erityisrahoitusyhtiö, josta yritys voi hakea lainaa. Finnvera voi myöntää rahoitusta enintään 80% yrityksen hakeman lainan kokonaissummasta. Vähintään 20% rahoituksesta on tultava muualta, esimerkiksi pankilta. Finnvera takaa myös pankkilainoja. Takauksen ansiosta pankin ei tarvitse vaatia yritykseltä tai yrittäjältä vastaavia vakuuksia kuin normaalisti. Rahoituspäätöstä tehdessään Finnvera arvioi yrityksen menestymismahdollisuuksia. Yrityksen liiketoimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat käydään huolellisesti läpi ja toimialan markkinatilanne, tulevaisuudennäkymät, sekä paikallinen kilpailutilanne analysoidaan. Yrittäjän koulutusta ja kokemusta toimialalta pidetään tärkeänä.

Kenelle luottoa myönnetään ja mitä lainaa hakiessa tulee huomioida?

Yritysluottoa voi hakea suomalainen kaupparekisterissä oleva yritys. Yrityksen yhtiömuoto ei vaikuta luoton saamiseen. Riskiä arvioidessaan pankit ja rahoituslaitokset arvioivat eri seikkojen perusteella yrityksen takaisinmaksukykyä ja tekevät päätöksen niiden pohjalta.

Puhtaat luottotiedot ovat ehdottomasti tärkein seikka lainaa hakiessa. Mikäli luottotiedoistasi löydetään maksuhäiriöitä, hylätään hakemuksesi todennäköisesti välittömästi. Pankit ja rahoituslaitokset tarkastavat aina lainapäätöstä tehdessään yrityksen ja yritysjohdon luottotiedot. Vaikka yrityksen nimissä ei olisi aiempia maksuhäiriöitä, kariutuu hakuprosessi yrittäjän henkilökohtaisiin maksuhäiriömerkintöihin. Myös verovelka estää yritysluoton myöntämisen. Maksuhäiriömerkinnät ja verovelka ovat selkeä osoitus hakijan heikosta takaisinmaksukyvystä ja tästä syystä riski on pankeille ja rahoituslaitoksille liian korkea.

Jokaisen lainan kohdalla vaaditaan yleensä vähintään henkilötakaus. Takaus alentaa rahoittajan riskiä, sillä näin lainan takaisinmaksu ei ole pelkästään yritystoiminnan menestyksen varassa. Henkilötakaus on lisäksi luoton myöntäjälle selkeä signaali siitä, että lainanhakija uskoo omaan ideaansa sen verran, että on valmis takaamaan sen omalla omaisuudellaan.

Hyvä liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma vaikuttavat usein positiivisesti lainan myöntämiseen. Mikäli yritys pystyy vakuuttamaan rahoittajan liiketoimintansa kannattavuudesta selkeästi laaditun suunnitelman avulla, kasvaa todennäköisyys lainan myöntämiselle huomattavasti. Varsinkin uudemmalle yritykselle lainaa hakevan on syytä panostaa liiketoimintasuunnitelmaan, koska tilinpäätöksiä tai muuta yrityshistoriaa ei ole. Vanhemmat ja vakavaraisemmat yritykset saavat yleensä yritysluottoa helpommin, koska aiempaa dataa toiminnasta on jo tarjolla ja rahoittajan ei tarvitse tyytyä pelkkään spekulaatioon. Yrityksen toimialan tulevaisuuden näkymiä saatetaan arvioida muiden kriteerien lisäksi.

Lainan käyttötarkoituksesta kannattaa tehdä niin kattava selvitys kuin mahdollista. Selkeät ja realistiset laskelmat antavat hyvän kuvan rahoittajalle ja parantavat mahdollisuuksia saada myöntävä päätös.

Aiheesta lisää

Usein kysytyt kysymykset

Luottoa on mahdollista saada maksimissaan 200 000 euroa. Maksimisumma on kuitenkin tapauskohtainen, sillä yrityksen yksilöllisellä tilanteella on vaikutusta siihen, kuinka paljon rahoitusyhtiöt ovat valmiita kyseiselle yritykselle lainaamaan.

Voit maksaa lainan takaisin 1-18 kuukauden takaisinmaksuajalla. Pitkien maksuaikojen etuna on joustavuus, mutta miinuksena hieman kalliimmat kulut. Luoton kilpailuttaminen on äärimmäisen tärkeää, jotta saat parhaat mahdolliset ehdot juuri sinulle. Sivustomme kautta kilpailutat rahoitusyhtiöiden yrityslainat helposti ja nopeasti.

Rahoittaja määrittelee luoton hinnan tapauksesta riippuen. Mitä parempana rahoittaja pitää luottoa hakevan yrityksen takaisinmaksukykyä, sitä edullisemmat lainaehdot se voi tarjota. Pidempään alalla tuloksekkaasti toiminut yritys saa todennäköisesti luottoa pienemmällä korolla kuin vastikään perustettu yritys, jolla ei ole vielä näyttöä menestyksekkäästä liiketoiminnasta. Lainan kustannukset määritellään siis pitkälti rahoittajan oman riskin mukaan.