Laita velat perintään helposti ja nopeasti

Laittamalla velat perintään parannat maksun saamisen todennäköisyyttä merkittävästi. Ammattilaisen toteuttamat perintätoimenpiteet ovat sekä ajoituksen että laajuuden puolesta oikein mitoitettuja. Rahoituspiste tekee yhteistyötä Suomen suurimman 100% suomalaisomisteisen perintätoimiston kanssa. Palvelu soveltuu sekä yrityksille että yksityisille.

Velat perintään: pääkuva

Ota yhteyttä

Palvelu on tilapäisesti poissa käytöstä.

1. Lähetä viesti

Saat perintätoimet käyntiin, kun otat yhteyttä oheisella lomakkeella. Yhteistyökumppanimme asiakaspalvelusta ollaan sinuun yhteydessä asiasi tiimoilta mahdollisimman nopeasti.

2. Sovi toimeksiannosta

Lomakkeen lähettäminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan voit varmistaa vielä avoimet kysymyksesi ennen toimeksiannon tekemistä.

3. Laita velka perintään

Saatuasi vastaukset mieltäsi askarruttaviin seikkoihin voit laittaa velat perintään heti niin halutessasi. Perintätoimien aloittamista varten sinun pitää toimittaa vain alkuperäisen laskun tai velan tiedot asiakaspalveluun.

Asiantunteva perintä tehostaa saatavienhallintaa

Asiansa osaava perintätoimisto on velkojan paras kumppani. Oikein mitoitetut ja ajoitetut perintätoimet takaavat sen, että saat saatavillesi maksun niin pian kuin se suinkin on mahdollista. Perintää ei kannata jättää silloin tällöin lähetettyjen maksumuistutusten varaan, sillä näin toimiessa teet suurta hallaa omalla kassavirrallesi.

Oikein valitut perintätoimet

Perintätoimenpiteet valitaan aina tapauskohtaisesti - niin, että saatavan kotiuttamisen todennäköisyys pysyy mahdollisimman korkeana. Tilanteesta riippuen se saattaa pitää sisällään esimerkiksi maksusuunnitelman luomista, jälkiperintää tai haastehakemuksen laatimista.

Optimaalinen ajoitus

Oikea ajoitus on yksi tärkeimmistä seikoista, joita perinnässä on huomioitava. Ammattilaisen ajoittamat perintätoimet ovat aina täsmällisiä, etkä joudu nojaamaan silloin tällöin lähetettyjen maksumuistutusten varaan.

Luotettava kumppani

Yhteistyökumppanimme on täysin suomalaisomisteinen perintäyhtiö, joka toteuttaa vuosittain lähes puoli miljoonaa toimeksiantoa. Lisäksi yhtiö on Suomen Perimistoimistojen Liiton sekä Suomalaisen Työn Liiton jäsen.

Suurempi uskottavuus

Perintätoimiston toteuttamat perintätoimet ovat aina uskottavampia. Velallinen tietää, että saatavaa peritään viime kädessä vaikka oikeudessa asti, jos saatavaa ei makseta. Tämä parantaa velallisen maksumotivaatiota.

Täysin hiottu kommunikointi

Perintätilanteet ovat aina herkkiä, joten kommunikoinnin on oltava mahdollisimman sujuvaa. Inhimillisen aspektin lisäksi viestinnässä on huomioitava perinnän tehokkuus sekä lain asettamat määräykset. Perintätoimiston asiantuntijat käsittelevät vastaavia tilanteita joka ikinen päivä, joten voit olla varma, että viestintä on aina huippuunsa hiottua.

Miten voit laittaa velat perintään - ja miten vapaaehtoinen perintä etenee?

Saat perintätoimet käyntiin toimittamalla asiakaspalveluun alkuperäisen laskun tai velkasuhteen tiedot ja saatavan perusteen. Saatava voi perustua esimerkiksi sopimukseen, joka osapuolien välillä on solmittu.Velat perintään: kuvituskuva

Perintätoimet aloitetaan aina maksumuistutuksella. Kuluttajavelalliselle maksumuistutuksen voi lähettää, kun alkuperäisen saatavan eräpäivästä on kulunut 14 päivää. Yritysvelalliselle maksumuistutuksen voi lähettää 7 arkipäivän sisällä siitä, kun alkuperäinen saatava on erääntynyt.

Maksuhuomautuksen jälkeen velalliselle lähetetään maksuvaatimus. Kuluttajavelalliselle maksuvaatimuksia lähetetään 2 kappaletta. Yritysvelalliselle lähetetään 1 maksuvaatimus, jonka jälkeen lähetetään julkisuusuhkainen maksukehotus eli tratta. Tratan maksamatta jättäminen johtaa tratan protestointiin, joka tarkoittaa julkista maksuhäiriömerkintää.

Mikäli maksumuistutuksen ja maksuvaatimusten jälkeen velka on vieläkin maksamatta, siirrytään oikeudelliseen perintään.

Oikeudellinen perintä ja ulosotto

Velkojen perintä: kuvituskuvaOikeudellisen perinnän avulla saatavalle haetaan toimeenpanoperuste, jonka jälkeen velallisen omaisuus voidaan ulosmitata. Asiakkaaseen ollaan aina yhteydessä ennen oikeudellisen perinnän aloittamista, joten perinnässä ei edetä automaattisesti tähän vaiheeseen, vaan asiasta sovitaan aina etukäteen. Oikeudellinen perintä on tehokas ja hyvinkin tavallinen perintätoimi, jolla pyritään viimekädessä turvaamaan alkuperäisen saatavan kotiuttaminen.

Oikeudellisessa perinnässä käräjäoikeudelle laaditaan haastehakemus. Saatavan ollessa aiheellinen ja riidaton, käräjäoikeus antaa yksipuolisen tuomion, jonka jälkeen velka voidaan periä ulosottoteitse. Ulosoton alkaessa ulosottomies lähettää velalliselle pääsääntöisesti vireilletuloilmoituksen sekä maksukehotuksen. Mikäli velkaa ei makseta, velallisen omaisuutta ja tuloja joudutaan ulosmittaamaan.

Usein kysytyt kysymykset

Yhteistyökumppanimme toteuttaa kaikenlaisten saatavien perintää. Saatava voi perustua esimerkiksi velkaan, laskuun, vuokrasuhteeseen, palveluiden ja tuotteiden myyntiin tai muihin vastaavankaltaisiin sitoumuksiin. Velallisena voi olla joko yksityishenkilö tai yritys.

Ota ensin yhteyttä sivun ylälaidasta löytyvällä lomakkeella, jonka jälkeen pääset keskustelemaan tilanteestasi asiantuntijan kanssa. Velkojen perintä voidaan aloittaa nopealla aikataululla: sinun tarvitsee toimittaa vain alkuperäisen laskun tiedot ja saatavan peruste.